Vastentijd: vegetarische hamburgers

Vanessa Koppen blogt over eten en (christelijke) feesten. Vandaag een recept voor de vastentijd. Vegetarisch!

De gedachte achter de vastentijd was om je meer tot God te richten dan anders. Daarvoor diende je ‘vleselijke lusten’ achterwege te laten. Wat voedsel betreft betekende dit in de middeleeuwen: geen vlees en geen dierlijke producten eten. Armoedig? Welnee, je kunt met deze uitgangspunten zelfs deze heerlijke en verantwoorde hamburgers mee maken!

Nodig voor 4 personen:

Ingredienten burger

Meng de havermout met 50 ml. gekookt water. Giet de bonen af en pureer ze met een pureestamper. Kneed ze door de havermout en verpulver er het bouillonblokje door. Meng daar nog een uitgeperst teentje knoflook, de maggi, de tomatenpuree en peper en zout naar smaak door.

Maak er met natte handen vier gelijke ballen van, die je tot een platte schijf drukt. Druk de schijven weer in de paneermeel en bak de hamburgers op een halfzacht vuurtje in een koekenpan met olijfolie.

Snijd ondertussen de broodjes doormidden, rooster ze, snijd de tomaat in plakjes en was de sla.
Zodra de hamburgers gaar zijn, de broodjes besmeren met ketchup en/of mosterd, de hamburger er op doen, nog wat tomaat en sla en je kunt gaan genieten!

Tip: Voeg er desgewenst nog naar smaak uienringen, plakken augurk, kaas en/of komkommer aan toe.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
24 maart 2015

8 x gelezen
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars