verdrietige muziek op vrijdag: Tears in heaven…

Op de ochtend na de ramp met vliegtuig van Malaysian Airlines leven we mee met de nabestaanden van de inzittenden.

Met de muziek van Eric Clapton: Tears in heaven… (live opname uit 2013)
Onze gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen betrokken.
In een onrustige wereld waarbij ik ook denk aan de strijd tussen Israël en de Gazastrook hopen we op wijsheid, inzicht en liefde tussen landen en volken.

Heer, ontferm u over ons…

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

8 comments on “verdrietige muziek op vrijdag: Tears in heaven…
 1. Avatar Sabien schreef:

  Goede keuze! We moeten ons vertrouwen in de Hemelse vader niet verliezen!

 2. Avatar Truus schreef:

  Woorden tekort ik ben er stil van laten we vandaag even stil zijn uit respect voor nabestaande en bidden voor de overledenen.
  Heer ontferm u.

 3. Avatar Arend-Jan schreef:

  Helemaal mee eens over de muziekkeuze… Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is én wat er de gang is…
  Soms is onze Aarde een verschrikkelijke aardbol waarop de bewoners elkaar erge dingen aandoen. Ik zeg soms, maar het is eigenlijk vaak…

  Ik ben gistermiddag begonnen met mijn zomervakantie. Mijn werkzaamheden op kantoor afgesloten en ben toen daarna de stad in geweest om inkopen te doen. Al winkelend druppelde bij mij het nieuws binnen over het vliegtuig. Gisteravond thuis zie ik beelden daarvan. Daarbij hoor ik meer (je wordt er moedeloos van) nieuws.
  Ik ben bang dat ik in mijn zomervakantie over het gebeuren nog veel meer te horen en te zien krijg.

  Over je muziekkeuze deze week, Fred. Het is een rustig stukje muziek. Het past goed in deze dagen. Maar bij mij is het gevoelige en rustige al gauw omgeslagen naar een ander kaliber soort muziek; Hard en Heftig. Even mijn gedachten over het gebeuren en wat er gebeurd van mij af schudden met Heavy Metal…

  Ik wens iedereen die een dierbare verloren heeft sterkte in deze droevige en moeilijke dagen.

 4. Avatar marina schreef:

  wat een verdriet voor zoveel mensen, voor Eric Clapton is zijn lied elke keer een gedachte aan zijn geliefde kind dat door een noodlottig ongeval om het leven kwam en hij kan daardoor als geen ander het verdriet vertalen in muziek en ja de één zal zich hierin kunnen vinden en de ander zal het zoeken in ander soort muziek maar het kan allebei therapeutisch werken.
  De wereld zal mooier worden als we vanuit liefde leven en compassie. Als je dit doet stuit je toch nog wel eens op onbegrip en mensen geloven niet in je goede bedoelingen omdat ze zelf het niet aandurven om anderen vertrouwen te geven, ze houden nog liever 5 euro in hun broekzak omdat ze bang zijn dat het verkeerd terecht komt dan dat ze het weggeven in vertrouwen dat het goedkomt.
  Kies voor de liefde en de liefde zal zich vermenigvuldigen en er zullen mooie dingen gebeuren en durf kwetsbaar te zijn.
  Ik hoop dat alle nabestaanden in liefde opgevangen worden door hun omgeving

  • Avatar Arend-Jan schreef:

   “maar het kan allebei therapeutisch werken”… Muziek is emotie en emotie moet/kun je op vele (muzikale) manieren verwerken. Het is bij mij ook vaak met rustige en kalme muziek.

   Wat jij schrijft over “Kies voor de liefde…”. Het is in sommige opzichten nog ver te zoeken, maar hopelijk daalt het bij iedereen ooit over zich heen.

   • Avatar m. schreef:

    Ja, Arend-Jan het is in sommige opzichten nog ver te zoeken maar ik probeer maar te beginnen bij mezelf. Ik wens je een hele fijne vakantie en soms is het wel eens goed te proberen je even af te sluiten voor het nieuws.
    Een hug
    M.

 5. Avatar Ad schreef:

  Mooie keuze, song met veel ruimte en diepte voor mijn/ons gevoel.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
18 juli 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief