verdwalen

Om even te verdwalen in die kleine zee van tijd, zingt Simon Keizer. Wie zou dat niet willen, even loskomen van die agenda, los van alles wat er altijd moet, los van al die hoge verwachtingen. Even verdwalen, roekeloos leven, falen mag...

Kleuren binnen de lijntjes

Eigenlijk ben ik zo’n meisje dat altijd keurig binnen de lijntjes kleurt. Heel netjes doorliep ik het VWO en ging daarna studeren, theologie nog wel…  Bij mijn broers ging er geen dag voorbij zonder vechtpartijtjes, schade aan brommers en brillen, te laat ingeleverde werkstukken en zoekgeraakte schoolboeken. Hoe harder de jongens uit de bocht vlogen, hoe braver ik werd.

Nog steeds leef ik een keurig leven, netjes getrouwd, leuke kinderen, hard werken, volle agenda. Huis op orde, verantwoord en gezond koken, theedoeken strijken…

Even verdwalen

En dan hoor ik dit liedje van Simon Keizer op de radio.

Om even te verdwalen… 

met zelf gekozen potloden je leven in kleuren…

roekeloos falen…

Ik moet even wennen aan het lied. Simon zingt niet alleen hij praat ook, of is het rappen? Hoe vaker ik het lied hoor, hoe mooier ik het vind. Simon neemt me mee in zijn wens even te willen verdwalen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kxFDKAV9F14

Falen mag

Mijn ouders zeiden vroeger  tegen mijn broers: “Neem toch eens een voorbeeld aan je zus!” Nu denk ik wel eens, misschien had ik een voorbeeld aan mijn broers moeten nemen. Onbezorgd leven, fouten durven maken, tijd nemen voor een omweg…

Even los te komen van dat strak georganiseerde  leven, even los van de volle agenda, los van alles wat moet, al die hoge verwachtingen.  Niet geleefd worden, maar leven!

Simon Keizer voegt de daad bij het woord, voor het eerst in bijna acht jaar gaat hij solo, los van zijn vaste zangpartner Nick Schilder. Ik vind het heel dapper. Misschien wordt het geen succes, maar falen is niet erg.

Te laat

Gisteravond moest ik deze blog schrijven. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb een film gekeken met de jongste twee. Lekker verdwaald in een filmverhaal. Nu komt deze blog te laat. Is dat erg? Het is niet mijn stijl om te laat te komen, dus een volgende keer ben ik vast weer op tijd. Je leeft uiteindelijk toch het leven dat bij je past.  Ik ben ook gewoon een braaf meisje en ik houd er nu eenmaal van dat mijn theedoeken gestreken in de kast liggen.

P.S. met mijn broers is het helemaal goed gekomen…

 foto:Ruth Jellema
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief