MENUMENU

Hoe en waarom vergeef je eigenlijk?

De wekelijkse video van Steven Geldof gaat vandaag over 'De ruimte van vergeven', Hoe denkt Jasper Reijman Hinze daar over?

“Ik heb heel lang gehaat en heel diep”, vertelt Jasper Reijman Hinze in de inspirerende hutspot van deze week. En toch eindigt hij zijn verhaal met de opmerkelijke zin: “ik ben blij dat ik weet hoe het is om bezeerd te raken”.

Bekijk het filmpje en denk eens na over de volgende vraag: wat zou vergeven jou op kunnen leveren?

Verder nadenken over vergeving? Bekijk het preekfilmpje van dominee Fred.

3 reacties op “Hoe en waarom vergeef je eigenlijk?
 1. anne schreef:

  Meest herkenbare video tot nu toe.

 2. Anja de Jong schreef:

  pffff……..wat indringend…ik ‘zit’ er midden in en ben begonnen aan mijn reis om er ‘dwars door heen’te gaan. Hopelijk kan ik , met Gods hulp, straks ook zeggen : het was goed

 3. m. schreef:

  dit filmpje spreekt me erg aan, het geeft aan dat je zelf beslist hoe je met dingen omgaat in je leven

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 oktober 2014
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars