Verhuizen

John helpt een vriendin bij haar verhuizing. Verhuizen scoort hoog in de top 10 van stressfactoren. Lukt het John en zijn vriendin om de rust te bewaren?

Stress

Afgelopen week hielp ik mijn vriendin en haar kinderen met verhuizen van haar flat van nummer 15 naar nummer 19. Een woningruil met de bewoonster van nummer 19. Qua locatie een kleine beweging. Maar toch een grote verandering. Op de ‘stress-lijst’ staat verhuizen niet voor niets op de derde plaats. Je laat niet alleen je woonplek achter, maar ook een deel van je geleefde leven. Je verlaat een plek waar je veel herinneringen aan hebt.

Aandacht

Met deze verhuizing heb ik mijn aandacht gericht op het positieve. Samen de schouders er onder zetten en er een toffe dag van te maken. Natuurlijk, er moest veel werk verzet worden en het was niet mijn verhuizing, maar ik was er wel enorm bij betrokken. Reden genoeg voor stress. Maar ik koos voor ontspanning. Werken vanuit de mogelijkheden, plezier, rust, ontspanning en anderen hierin meenemen. Ik heb gemerkt dat ik dan op mijn best ben. We hadden voldoende mensen om te helpen, ik hielp anderen, het was gezellig, we hadden plezier, voldoende te eten en te drinken en we dachten met elkaar mee. Zo ontstond er een prachtige stroom aan energie en waren we halverwege en aan het eind van de dag verder dan we hadden durven denken.

Tegenvaller

Waren er dan geen tegenvallers? Jawel, maar die werden opgelost. Daar waar we dingen niet konden oplossen was er acceptatie. Ja, we waren helemaal bekaf aan het einde van de dag, maar wat waren we tevreden. De verhuizing was gedaan! Ik vind het heerlijk om samen met anderen iets te bereiken.

Opgaven

Verhuizen is zo’n opgave die we allemaal wel kennen in ons leven. Soms doen we dit met anderen, soms staan we er alleen voor. Er is zo’n mooie uitspraak:

“My home is where my heart is”

Er komen enkele vragen bij mij op. Durf jij om hulp te vragen bij moeilijke ‘klussen’ in je leven? Ben jij bereid om anderen te helpen? Maar ook: wat heb jij nodig om je thuis te voelen? Voor mij ligt de sleutel in ‘thuis zijn bij mijzelf.’ Hoe is dit voor jou?

 

4 comments on “Verhuizen
 1. Avatar Mar schreef:

  Vorig jaar mijn ouders verhuisd, was wel meer dan een dagje werk maar het ruimde lekker op en iedereen deed wat mogelijk was en waar hij of zij het beste in was.
  Als dan alles weer een plekje heeft geeft dat voldoening. Ik durf wel hulp te vragen maar niet aan iedereen..en ik zal een mens niet overvragen, vind het gemakkelijk om hulp aan te bieden en moet dan opletten niet teveel van mezelf te vragen. Als je het met liefde doet komt het wel goed.
  Ik voel me thuis als ik feeling heb met de omgeving en mensen. Ik ga graag op vakantie in pittoreske huisjes , waar een ziel in zit. Bij elkaar gescharrelde serviezen, een in elkaar geknutselde keuken, kastje met verschillende soorten boeken, bloemetje uit de tuin op tafel..zoiets en mensen die iets van hun ziel tonen en oprecht gastvrij zijn en belangstelling in een ander.

  • Avatar John Sas schreef:

   Hi Mar. Huizen met een ziel . Dat vind ik mooi. Ik voel goed wat je daarmee bedoelt. En hoe waar is: ‘als je het met liefde doet komt het wel goed …’

 2. Avatar Anoniem schreef:

  Ik heb in mijn leven al zo ontzettend vaak mensen en familie geholpen met klussen in hun huis.
  En als ik dan zelf hulp nodig heb dan sta ik er alleen voor.
  Dan hebben ze geen tijd of zijn ze plotseling ziek of iets dergelijks.
  Daarom heb ik er dan ook zelf voorgoed een punt achter gezet om ooit nog iemand te helpen.
  Ik ga me niet meer uit de naad werken voor een ander ook al is het familie.
  Want er wordt alleen maar misbruik van mijn goedheid gemaakt.
  En ikzelf doe ook nooit meer een beroep op een ander.
  Ik klaar zelf mijn klussen wel.
  En als iets niet zelf kan, huur ik wel iemand in.

  • Avatar John schreef:

   Als ik je berichtje lees kan ik mij voorstellen dat je erg teleurgesteld bent. Het gevoel dat je misbruikt wordt is ook heel naar. En ja, dan is jouw besluit om het ‘alleen’ te doen en je terug te trekken heel begrijpelijk. Aan de andere kant … het sluit ook uit dat je ooit nog een positieve ervaring zult opdoen waarbij mensen er wèl voor jou zijn. Dat je iets terug kunt ontvangen ….

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
2 mei 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief