MENUMENU

Verlangen naar de lente

‘Hear, how my heart beats’, van Jacqueline Govaert is voor mij een echt lentelied. Heerlijk, hoe het bloed weer begint te stromen bij de eerste lentezon. Ik krijgt zin om alle ramen open te gooien, naar buiten te gaan, te dansen en te zingen. Verlang jij ook zo naar de lente? Vraag ik aan mijn taalmaatje.

Lente

In een heel broos lentezonnetje maak ik een wandeling met mijn taalmaatje. “Ruik je de lente al?”
Ze is al een paar jaar in Nederland maar weet niet hoe de lente ruikt.
Ze verlangt wel naar de lente, zegt ze. Warmte, zon, vrijheid, leven, familie.
Ik begrijp dat ze een andere lente voor ogen heeft. Lente in haar eigen land.

Vertrouwen

“Geloof je dat het ooit weer lente zal worden, voor jou?”
“Ja, de lente in Nederland helpt me te blijven geloven en vertrouwen dat het goed komt, ooit. Wanneer ik zie hoe in Nederland zomaar gele en paarse bloemetjes beginnen te bloeien en dode bomen weer groen worden. Wanneer ik in Nederland merk dat de dagen langer worden en de vogels beginnen te zingen. Dan weet ik dat God ons niet vergeten is.
Hij zal ook mij en mijn land niet vergeten. Ook in mijn land wordt het weer lente. Dan zal ik terug naar huis gaan en lachen en dansen.” Ze lacht door haar tranen heen.

Verlangen

We lopen terug, we worden koud, het is nog guur in Nederland, in de wereld.
We verlangen naar de lente….

Daarom vragen wij u, Heer:

Kom ook nu snel bij ons terug.

Breng ons weer tot leven,

zoals de regen alles weer laat groeien.

 

Mensen die nu huilend zaaien,

zullen juichen bij de oogst.

Mensen die nu verdriet en pijn hebben,

zullen dan zingen en juichen.

 

(Psalm 126: 4-6 Bijbel in gewone taal)

foto: gravitat-OFF
Een reactie op “Verlangen naar de lente
 1. Irma Moekestorm schreef:

  Wat mooi en ook ik verlang naar die dag!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
8 maart 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars