MENUMENU

Versje over Bidden

De voorbereiding voor een vesper in de veertigdagentijd zorgde voor het ontstaan van onderstaand versje, dat ik graag met jullie deel.
Het zegt iets over bidden, de worsteling die daar mee samen gaat en de sprankelmomenten die ik af en toe beleef.
Wat is bidden voor jou?

Soms als ik wil bidden
dan ben ik even stil
en luister ik van binnen
naar wat ik zeggen wil.

Daar diep in mij ontstaat dan
een woord, een zin, verdriet
soms prachtige verhalen
maar soms ook even niet

Soms als ik wil bidden
dan ben ik veel te druk.
dan wil ik dansen, zingen
of huilen van geluk. 

Daar diep in mij ontstaat dan
een wonderlijke brei
teveel om te vertellen
ik ben alleen maar blij.

Soms als ik wil bidden
zijn woorden ver te zoeken
ik twijfel of u luistert
wil alleen maar vloeken.

Daar diep in mij ontstaat dan
twijfel, pijn, gemis
ik roep dan God waar bent u.
hoop dat’k me niet vergis.

Altijd als ik ga bidden
dan zoek ik diep in mij
naar ruimte buiten, binnen
verbinding, heel nabij.

Daar diep in mij ontstaat dan
vertrouwen, teer, verborgen
met of zonder woorden
maar net genoeg voor morgen. 

 

Een reactie op “Versje over Bidden
 1. Conny Hoogendoorn schreef:

  Mooi, Anouk!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 maart 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars