Verstoppen

Als ik tegenover mijn man of kinderen of wie dan ook een misser toegeef, moet ik meestal even slikken. Want liever kom ik met een goede uitleg voor mijn gedrag. Liever zwijg ik over mijn vervelende opmerking. Toch heb ik zo langzamerhand geleerd dat verdoezelen en wegstoppen niet productief is. Als ik mijn tekorten verberg, wordt de afstand tussen mij en de ander groter. Er staat wat tussen ons in, iets dat de ander pijn heeft gedaan.  

Bekennen

Het kan ook anders: Gewoon met de billen bloot. Toch die trots aan de kant zetten, toch die drempel die ontzettend hoog is, overgaan: Sorry, ik had dat nooit mogen zeggen. Sorry, ik had dat nooit moeten doen. En inderdaad: het is lastig, want op zo’n moment voel je je klein, onzeker. Al hoeft dat niet, want jij bent niet de enige die tekort schiet. Het overkomt ons allemaal. Zonder uitzondering.

Ruimte

Maar als je lef toont en schuld bekent, de ander recht in de ogen kijkt, dan gebeurt er iets bijzonders, dan komen we weer dichter bij elkaar, dan is er grote kans op acceptatie, over en weer. Zo gaat het als wij onze trots overwinnen, klein durven te zijn……………

Vergeving

Prachtig zijn de woorden uit Psalm 32: je hoeft je missers en tekorten ook niet voor God te verbergen. Want God is één en al vergeving.

Eerst zweeg ik over mijn fouten. 

Ik werd ​ziek, ik huilde de hele dag. 

Toen vertelde ik u over mijn fouten, 

ik zweeg niet langer over mijn schuld. 

Ik zei eerlijk wat niet goed was, 

en U hebt me alles ​vergeven.

(Psalm 32: 3,5; Bijbel in gewone taal)

Kijktip:

One comment on “Verstoppen
  1. Avatar John Sas schreef:

    Zo is het Antje! Speak, even if your voice shakes!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief