Verstrengeld

Mijn leven lang geloof ik al in de blijvende liefde. Je snapt het: ik zeg met nadruk: blijvende.

Nee, ik beweer niet dat langdurige relaties één groot feest zijn. Dat kan, maar hoeft niet. Maar een feest is het wel als kijvende, soms zelfs van elkaar vervreemde partners elkaar na zo’n nare periode toch weer weten te vinden. Ik ben dankbaar voor de keren dat ik als predikant daar zelf aan mocht bijdragen. Let wel: ik beweer ook niet dat elk huwelijk gered kan worden. Maar als er nog een ietsie pietsie hoop is op toenadering, grijp je kans! Duurzame liefde kan zoveel blijdschap geven.

Verbondenheid

Rondom oud en nieuw zat ik daar bovenop. Twee stellen, meer dan 60 jaar samen, moesten afscheid van elkaar nemen. In beide situaties zou de echtgenote gaan sterven. En dan is het echt een voorrecht voor mij als predikant om de partners bij te staan. Te zien en te horen hoe het is geweest. Niet dat dan uitbundig de loftrompet wordt gestoken, maar je proeft, je voelt de verbondenheid, de liefde. De verstrengeling. En niets is alleen maar mooi, ik zei ‘t al, maar het mooie heeft ‘t wel gewonnen.

Investeren

Dat wens ik jou ook toe. In 2016. Duurzame liefde. Vertrouwen in elkaar. Zorg voor elkaar. En dat kan heus met gedoe en strijd gepaard gaan. Vertel mij wat. Dus vraagt het energie. Energie die je steekt in elkaar. Dus vraagt het herinneringen die waardevol zijn. Van jullie.
Het is al rijkelijk laat voor een goed voornemen. Maar misschien is dit een idee: tijd en energie investeren in je partner. Net zoals in je hobby, de tv en de smartphone. Succes is niet verzekerd, maar probeer het, echt, probeer ‘t gewoon. De God van liefde en trouw staat je bij!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
9 januari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief