MENUMENU

Kun jij het nog?

Daar kwamen ze. Zeven, vijf en drie. Meiden. Dochters van mijn zus. Uit logeren. De koffer moet uit de auto worden getild en naar binnen gesjouwd. De jongste, drie, zegt heel dapper: Ik kom logeren! Direct kijkt ze naar haar moeder ‘Ja toch, mama?’ Ja schat, je gaat logeren. Komt goed!, hoor ik mijn zus geruststellend zeggen.

Binnengekomen moet natuurlijk direct de koffer worden uitgepakt. Werken is dat. Hard werken. Koffer op zijn plek. Huis verkennen, bedden opmaken. Weten waar je slaapt. Zeker als je de eerste keer uit logeren gaat. Direct de koffer open, want daar zit Aap in. Die is er altijd. Gelukkig, Aap is er. IJsbeer is er ook. En Pop. En de twee slaapknuffels trouwens ook.

Grinnikend kijk ik toe hoe alles wordt veiliggesteld. Poppen, beren, zussen in het gareel gezet. Je ziet haar bezig. Maar ja, als alles klaar is, dan begint het logeren pas… Veiligstellen is een. Veilig weten is twee. Dat komt aan op vertrouwen. Het komt goed! Mama heeft het zelf gezegd.

Glimlachend zie ik haar de dag erna op de bank liggen. Moe van het spelen legt ze haar koppie neer. Bij haar tante. Mama had gelijk. Ze weet zich veilig. Haar zussen kruipen erbij. Er wordt voorgelezen. Een bekend en vertrouwd verhaal. Over die grote en die kleine beer.

Opeens schiet mij die tekst door het hoofd: “Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt. Ik zal u rust geven.” Mooi, denk ik, zo te mogen rusten bij God. Maar, kan ik dat nog? Mij zo veilig weten als een kind. Opeens zie ik mijzelf van zondag tot zondag gaan. Werken, rennen, razen, alles veiligstellen.

Kan ik het nog? Kan ik mijn hoofd nog neerleggen en mij domweg veilig weten, omdat Hij het heeft gezegd?

Een reactie op “Kun jij het nog?
 1. maria schreef:

  Wat zou ik dat graag willen.Heb het hier de laatste tijd erg moeilijk mee.Komt allen tot mij die vermoeid zijn.Dan wil ik zo graag dat ik die rust krijg.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
26 februari 2014
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars