Vervelen hoef je je niet met deze suggesties!

MijnKerk.nl deelt iedere zaterdag een suggestie voor iets leuks met je. Vandaag een tip om te doen óf om op een verlanglijstje te plaatsen!

Guur weer

Het is best koud en guur buiten. Dus vandaag een weekendtip voor lekker binnen. En je kunt ermee wachten tot het avond is, maar ook midden op de dag is dit eigenlijk heel leuk! Pak een spelletje uit de kast en speel het! Er zijn heel veel leuke spelletjes tegenwoordig. Er is echt meer dan rummikub en sjoelen. Alhoewel die twee ook best leuk zijn!

Spelletjes voor 1 persoon: 3 super tips!

Klus Geklaard
Spel waarin je in 7 ronden alle kaarten in het spel probeert te sorteren.

Brains
Puzzelspel met 5 moeilijkheidsgradaties. In de versie Japanse tuinen bouw je steeds een Japanse tuin, die aan verschillende voorwaarden moet voldoen.

IQ Link
Een spel met (ontbrekende) schakels. Het schijnt een van de lastigste spellen uit de serie van IQ-spellen te zijn!

Spelletjes voor meerdere personen: 5 aanraders!

Patchwork
Leuk spelletje voor 2 personen. Een goede tactiek helpt uiteraard om te winnen! Het spel bestaat uit een speelbord van 9 bij 9 vakjes voor elke speler, een tijdspoor, 33 ‘Tetris’-achtige tegels en een handvol fiches (knopen genaamd). Het is de bedoeling dat je je speelbord zo efficiënt mogelijk vult met de tegels. De speler die dit het beste doet, wint het spel.

Qwirkle
Het spel bevat geen speelbord. Bij iedere beurt leg je tegels aan elkaar, waarbij je probeert om series symbolen van verschillende kleuren of vormen te maken.

Regenwormen
Een luchtig dobbelspel, waarin je steeds alle dobbelstenen met een gekozen symbool opzij legt om te sparen voor een zo hoog mogelijke score. Soms is een score al door een andere speler gehaald, maar dat geeft niets. Je kunt het scorefiche gewoon bij de ander weghalen!

De legenden van Andor
Een spannend spel waarin je je begeeft in een land van fantasie. Samen met je medespelers speel je tegen de monsters uit het spel.

De Weerwolven van Wakkerdam
Een heel leuk spannend spel. Vooral geschikt als je met veel mensen bent. Alle spelers krijgen aan het begin van het spel een rol. Dit kan een weerwolf zijn, een burger of een burger met speciale eigenschappen. Vervolgens wordt het nacht en alleen de weerwolven mogen de ogen openen…

Welk spel kun jij nog aanraden?

Heb je een goede aanvullende tip? Dan lezen we die natuurlijk graag.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
25 november 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief