MENUMENU

Verwond

Soms lees je iets wat je pakt. Dit: in mijn wonden groeien parels. De woorden landen onmiddellijk en roepen herkenning op. In de loop van mijn leven heb ik fikse wonden opgelopen. Mensen hebben mij pijn gedaan. Flink pijn gedaan. En dat is heel gewoon. Want zo is het leven. Mijn leven, jouw leven. Die kwetsbaarheid is een onontkoombaar gegeven. Het leven is prachtig. Maar het leven kan ook lastig, hard, lijden zijn.  

De Zoon van God, Jezus, weet dat als de beste. Ook Hij leidt het leven van een mens. Hij is een door en door kwetsbaar wezen, komt steeds weer in aanraking met het kwaad en heeft diep geleden. We hebben er vorige week bij stil gestaan. Hij wordt vervolgd, onschuldig veroordeeld, gemarteld en gedood aan een kruis.

Wonden

Zichtbare en onzichtbare wonden tekenen het hart en het lichaam van Jezus. Maar onder en achter en door die wonden heen groeit er iets moois: God wekt zijn Zoon op uit de dood. Het kwaad dat hem is aangedaan, is niet het laatste. De liefde van God is groter dan al het kwade. Sterker ook dan de dood. Het leven wint.

Parel

Er is een prachtige parel gegroeid in diepe wonden.

Eerlijk gezegd ben ik zelf steeds beter geworden in het camoufleren én relativeren van mijn wonden. En weet je, beetje bij beetje heb ik ontdekt dat ook in mijn wonden parels groeien: mijn tranen en mijn pijn hebben mij ergens gebracht, waar ik anders misschien niet was gekomen. Zo leren mijn wonden mij dat ik, God nodig heb. Ook al blijft Hij een mysterie, ik ben veilig bij Hem. Mijn wonden vertellen mij dat ik vriendelijkheid, oprechtheid, warmte en liefde nodig heb. Mijn wonden vertellen mij dat andere mensen mijn vriendelijkheid, oprechtheid, warmte en liefde nodig hebben. Mijn wonden hebben mij uiteindelijk sterker, blijer gemaakt. Let overigens wel op dat woordje uiteindelijk…….

In Jezus’ wonden, in mijn wonden groeien parels. Ik hoop bij jou ook.

Een reactie op “Verwond
 1. Arend-Jan schreef:

  Wat een mooie en voor mij een aansprekende tekst. Dank je wel…

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 april 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars