Verwond

Soms lees je iets wat je pakt. Dit: in mijn wonden groeien parels. De woorden landen onmiddellijk en roepen herkenning op. In de loop van mijn leven heb ik fikse wonden opgelopen. Mensen hebben mij pijn gedaan. Flink pijn gedaan. En dat is heel gewoon. Want zo is het leven. Mijn leven, jouw leven. Die kwetsbaarheid is een onontkoombaar gegeven. Het leven is prachtig. Maar het leven kan ook lastig, hard, lijden zijn.  

De Zoon van God, Jezus, weet dat als de beste. Ook Hij leidt het leven van een mens. Hij is een door en door kwetsbaar wezen, komt steeds weer in aanraking met het kwaad en heeft diep geleden. We hebben er vorige week bij stil gestaan. Hij wordt vervolgd, onschuldig veroordeeld, gemarteld en gedood aan een kruis.

Wonden

Zichtbare en onzichtbare wonden tekenen het hart en het lichaam van Jezus. Maar onder en achter en door die wonden heen groeit er iets moois: God wekt zijn Zoon op uit de dood. Het kwaad dat hem is aangedaan, is niet het laatste. De liefde van God is groter dan al het kwade. Sterker ook dan de dood. Het leven wint.

Parel

Er is een prachtige parel gegroeid in diepe wonden.

Eerlijk gezegd ben ik zelf steeds beter geworden in het camoufleren én relativeren van mijn wonden. En weet je, beetje bij beetje heb ik ontdekt dat ook in mijn wonden parels groeien: mijn tranen en mijn pijn hebben mij ergens gebracht, waar ik anders misschien niet was gekomen. Zo leren mijn wonden mij dat ik, God nodig heb. Ook al blijft Hij een mysterie, ik ben veilig bij Hem. Mijn wonden vertellen mij dat ik vriendelijkheid, oprechtheid, warmte en liefde nodig heb. Mijn wonden vertellen mij dat andere mensen mijn vriendelijkheid, oprechtheid, warmte en liefde nodig hebben. Mijn wonden hebben mij uiteindelijk sterker, blijer gemaakt. Let overigens wel op dat woordje uiteindelijk…….

In Jezus’ wonden, in mijn wonden groeien parels. Ik hoop bij jou ook.

One comment on “Verwond
  1. Avatar Arend-Jan schreef:

    Wat een mooie en voor mij een aansprekende tekst. Dank je wel…

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 april 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief