MENUMENU

Verwondering

Het is Pasen terwijl ik dit schrijf. Als ik denk aan wat dit weekend bij me oproept komt er één woord in me op: ‘verwondering’. Een mooi thema voor een nieuwe blog. Nieuwsgierig wat mij verwondert? Lees dan verder! 

Feest

Dit weekend is het  feest. Max is jarig en wordt al weer 1 jaar oud. Wat is er veel gebeurd in een jaar. Van een mini mensje in mijn buik heeft hij zich ontwikkelt tot een dreumes. Die nu rondkruipt, staat, brabbelt en volop de wereld ontdekt. Verwondert volg ik elke dag weer zijn ontwikkeling. Hoe hij groeit, maar ook hoe hij steeds meer snapt. Zijn leventje zorgt er voor dat ik bewuster ben gaan leven.

Ik verwonder me – over het leven

Genade

Ook de betekenis van Pasen voor mij maakt me blij. Jezus wilde sterven aan het kruis, ook voor mij. Hij stierf, maar heeft daarna de dood overwonnen. Zijn opstandingskracht is ook vandaag nog werkzaam en ik verlang er naar om meer van Zijn kracht en Zijn genade in mijn leven te ervaren. Dankzij Hem en met Zijn hulp kan ik het moederschap aan.

Ik verwonder me – over de liefde van God

Nieuw leven

In deze tijd van het jaar loopt de natuur prachtig uit. De bomen, struiken en bloemen staan volop in bloei en ruiken heerlijk. De lammetjes dartelen in de wei. Ik wandel graag met Max naar de winkel om vervolgens onderweg mijn neus voor een struik te houden om even te genieten.  Of om samen met Max bij de lammetjes te kijken. Het nieuwe leven in de natuur zet me stil en maakt me dankbaar.

Ik verwonder me – over mijn Schepper

En jij, waar verwonder jij je over?

Een reactie op “Verwondering
 1. John Sas schreef:

  Dag Lieke, ik verwonder mij over het feit dat herleven soms zo ‘als vanzelf’ lijkt te gaan. Net zoals het wisselen van de seizoenen waar jij over schrijft. Ik verwonder mij er ook over dat na zelfs de donkerste nacht er weer een nieuwe dag komt … Zo gewoon en zo bijzonder …

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
17 april 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars