Verwondering

Het is Pasen terwijl ik dit schrijf. Als ik denk aan wat dit weekend bij me oproept komt er één woord in me op: ‘verwondering’. Een mooi thema voor een nieuwe blog. Nieuwsgierig wat mij verwondert? Lees dan verder! 

Feest

Dit weekend is het  feest. Max is jarig en wordt al weer 1 jaar oud. Wat is er veel gebeurd in een jaar. Van een mini mensje in mijn buik heeft hij zich ontwikkelt tot een dreumes. Die nu rondkruipt, staat, brabbelt en volop de wereld ontdekt. Verwondert volg ik elke dag weer zijn ontwikkeling. Hoe hij groeit, maar ook hoe hij steeds meer snapt. Zijn leventje zorgt er voor dat ik bewuster ben gaan leven.

Ik verwonder me – over het leven

Genade

Ook de betekenis van Pasen voor mij maakt me blij. Jezus wilde sterven aan het kruis, ook voor mij. Hij stierf, maar heeft daarna de dood overwonnen. Zijn opstandingskracht is ook vandaag nog werkzaam en ik verlang er naar om meer van Zijn kracht en Zijn genade in mijn leven te ervaren. Dankzij Hem en met Zijn hulp kan ik het moederschap aan.

Ik verwonder me – over de liefde van God

Nieuw leven

In deze tijd van het jaar loopt de natuur prachtig uit. De bomen, struiken en bloemen staan volop in bloei en ruiken heerlijk. De lammetjes dartelen in de wei. Ik wandel graag met Max naar de winkel om vervolgens onderweg mijn neus voor een struik te houden om even te genieten.  Of om samen met Max bij de lammetjes te kijken. Het nieuwe leven in de natuur zet me stil en maakt me dankbaar.

Ik verwonder me – over mijn Schepper

En jij, waar verwonder jij je over?

One comment on “Verwondering
  1. Avatar John Sas schreef:

    Dag Lieke, ik verwonder mij over het feit dat herleven soms zo ‘als vanzelf’ lijkt te gaan. Net zoals het wisselen van de seizoenen waar jij over schrijft. Ik verwonder mij er ook over dat na zelfs de donkerste nacht er weer een nieuwe dag komt … Zo gewoon en zo bijzonder …

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 april 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief