De kracht van de stilte [video]

Rebecca ervaart haar geloof het sterkst als ze in afzondering is,  in stilte. Ergens in de ongerepte natuur, nergens een mens te bekennen. Het mystieke, het onbegrijpelijke, waardoor het alledaagse even oplost. Dan ervaart ze God’s aanwezigheid. Ze maakte er dit filmpje over.

Rebecca: “Ik zou deze ervaring graag over willen brengen op mijn kinderen, maar hoe doe je dat? Is het waarderen van stilte niet iets voor latere levensfasen? Ja en nee. Ik herinner me dat de stilte en de herhaling van liederen in Taizé wel degelijk indruk op me maakten als kind. En ik weet nog hoe we met Pasen met ons gezin samen zongen en onze Kyrie gebeden hardop uitspraken. Als puber zuchtte ik natuurlijk diep, maar ik was er stiekem toch ook door geraakt. Ik hoop dat ik mijn kinderen ook zulke ervaringen kan meegeven.”

Mijn mond houden

Ze vervolgt: “De stilte werkt het meest op mij in als ik alleen ben en als ik voor een paar dagen mijn mond mag houden. Ik ga binnenkort weer een weekend naar een klooster. Tijd voor afzondering, stilte en op-ademen.”

Waar of wanneer ervaar jij je geloof het sterkst? En hoe geef je dit mee aan je kinderen?

2 comments on “De kracht van de stilte [video]
  1. Avatar Marijke schreef:

    Ik werd stil bij de zegen die de dominee ons mee gaf afgelopen zondag.Zegenbede van Sint Patrick.
    Moge Christus die wandelt op doorboorde voeten met jou wandelen op de weg. Moge de Christus die dient met doorboorde handen jouw handen uitstrekken om te dienen.Moche de Christus die liefheeft met een doorboort hart jouw hart openen om lief te hebben. Dat jij mag zien het gelaat van Christus in een ieder die jou zal ontmoeten, en dat een ieder die jou ontmoeten zal het gelaat van de Christus in jou zien zal.

  2. Avatar Lionne schreef:

    mooi hoor heel herkenbaar ik heb dat meestal als ik buiten op een bankje zit

Deel dit verhaal:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief