MENUMENU

Vier Burendag met je straat

Vandaag is het Burendag! Hoe ga jij dit met je straat vieren? Doe hier tips en inspiratie op met creatieve werkvormen voor alle leeftijden.

Stoepkrijtwedstrijd

Je kunt met de jongeren en kinderen een stoepkrijtwedstrijd houden. Dit kan je onderverdelen in leeftijd. Misschien is het ook leuk om een volwassen groep te hebben (kinderen en jongeren vinden het vaak ook leuk om te zien wat hun ouders doen).

Schminken

Gebruik het plein of een zaal als ruimte waar je geschminkt kan worden. Wanneer de eerste geschminkte gezichtjes de straat op gaan, zullen veel andere buurtkinderen ook gráág op bezoek komen.

(Graffiti) workshop

Jongeren zijn creatief, en veel houden dan ook van tekenen. Nu is een tekenworkshop misschien niet zo speciaal, maar een bijzondere techniek wil wel mensen trekken. Organiseer daarom een graffiti-workshop. Spuiten met verf op doek, welke jongere wil dat nou niet proberen!

Creatieve workshops

Natuurlijk zijn er ook veel andere workshops te verzinnen waar kinderen en jongeren warm voor te krijgen zijn. Je kunt denken aan: foto’s maken/ film of muziekclip opnemen/ muziek /sieraden maken/ cup cakes versieren / kunst (beeldhouwen, klei, schilderen, mozaïek, scoobidoo-touwtjes enz.)

Domino-d’day

Laat heel de buurt een dag lang dominosteentjes bouwen, en ‘s avonds mag een hooggeëerde gast het eerste steentje omgooien.

Wild-breien

Breien is tegenwoordig weer helemaal hip. En dan geen truien of kriebelende sokken, maar wild-breien; een lapje, dat je vervolgens om een boom, lantaarnpaal, stang van je fiets, enz. vastmaakt. Op burendag zou je met jong en oud je buurt op deze manier kunnen versieren! Nodig: breipennen, wol en een ruimte met stoelen om rustig te kunnen breien.

Kledingruilparty XXL

Kleding ruilen is een hip fenomeen. Dit wordt gedaan op zogenaamde party’s: iedereen brengt zijn eigen oude kleding mee, dropt het ergens, en gaat vervolgens bij de andere deelnemers op zoek naar leuke 2e handskleding. De kerk bied ruimte voor een XXL variant, extra veel mensen dus. Eventueel zou je er een hele vrouwen-verwen-dag van kunnen maken, met kleding ruilen, maskertjes, high tea, kapper, enz.

Wandel diner

Organiseer daarom op Burendag een wandeldiner: in groepjes gaan buurtgenoten eten bij andere buren. Het voorgerecht bij de één, hoofdgerecht bij de ander, enz.

Bron: JOP namens Kliederkerk Nederland. Kijk hier voor een Kliederkerk bij jou in de buurt. 

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
22 september 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars