MENUMENU

Vier het kleine in Acoustic Christmas van de 3J’s

Wat bijzonder om een hele theaterzaal ‘Midden in de winternacht’ en ‘Eer zij God in onze dagen’ te horen meezingen. Niet bij een christelijk kerstconcert, maar ‘gewoon’ bij de 3J’s. Dit jaar gaan ze weer het land door met hun Acoustic Christmas tour.

Kerstliedjes tijdens de Acoustic Christmas tour

Natuurlijk klonken er prachtige nummers van hun eigen Acoustic Christmas cd’s van de 3J’s en covers van heel bekende kersthits. Maar er klonken ook klassieke kerstliedjes over het kerstverhaal. Het is voor de heren vooral een herinnering merkte ik. En voor de zaal ook. De zaal ging behoorlijk los bij de herkenning van de liedjes van vroeger. Ik verwonderde mij over het enthousiasme waarmee ze gezongen werden. Wat heeft deze mensen in die liedjes toch geraakt?

Gesprek met Jan Dulles

Ik sprak Jan Dulles van de 3J’s vlak voor het concert na de soundcheck in theater De Leest in Waalwijk. Ik sprak hem over zijn herinnering aan het kerstverhaal en wat het kerstverhaal voor hem betekent. Anders dan op een kerkelijke manier is het toch nog steeds actueel voor hem.

Vier het kleine

Onze #socialkerst viering draait om ‘vier het kleine’. Daar kan Jan Dulles zich goed in vinden, vertelt hij. ‘Niet het commerciële, maar inderdaad: vier het kleine.’

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
15 december 2017

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars