Vier Pinksteren met je kind

Pinksteren is het feest van de Geest. Gods Geest wordt ook wel zijn adem genoemd. Gods adem is overal om ons heen en in ons en blaast leven in.

Met bellenblazen maak je adem een beetje zichtbaar en toon je de adem in prachtige regenboogbellen. Ga eens bellenblazen met je kind. Verwonder je samen over de kleurenpracht en het wegzweven van de bellen. Vermaak je met het stukploppen van de bellen, waardoor ze uiteenspatten in een druppelnevel over je heen.

Wind ervaren

Gods adem kun je niet zomaar zien. Maar wat je niet ziet, kan er toch zijn. En het kan zelfs veel kracht hebben. Kijk samen met je kind uit het raam en onderzoek of je de wind kunt zien. Ga vervolgens met je kind buiten staan. Kunnen jullie nu de wind voelen en zien? Blaas daarna een ballon op en kijk eens of de ballon beweegt. Kun je de wind nu wel voelen/zien?

Leef je uit

Pinksteren is het feest van geestdrift en passie. Wat doet jouw kind heel graag? Zingen? Dansen? Buitenspelen? Knuffelen? Heel hard rennen? Met modder spelen? Wat het ook is, geef je er samen eens helemaal aan over. Leef je uit!

Lees ook:

Bron: Geloven met plezier 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
6 juni 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief