Vind mij als-je-blieft leuk!

Het tijdperk van social media is het tijdperk van de bevestiging. Kon je het vroeger met een aantal complimentjes na een prestatie prima af. Nu speuren we het web af naar likes, hartjes en reacties. We posten eindeloos hoe we ons voelen en wat we voor elkaar boksen, gewoon omdat we het leuk vinden en klikken vervolgens geregeld op de notificatieknop om te weten of andere mensen het eigenlijk ook leuk vinden wat we doen. Sterker nog: als we eens níet posten wat we hebben gedaan, bestaat het dan wel?

Bevestiging

Nee, dit wordt geen pleidooi voor een socialmedialoze wereld, tenslotte kun je via social media ook prachtige dingen doen, zoals crowfundacties en zijn er altijd quotes, video’s en memes die je even uit je bui van chagrijn halen. Maar het constant zoeken naar bevestiging, daar lijkt het af en toe wel mis te gaan. Als je een schrale negen likes krijgt op een foto van jou en je partner, betekent het dan dat maar weinig mensen jullie als stel waarderen? En waarom ‘liketen’ ze dan wel massaal die groezelige profielfoto van die kennis? Bevestiging zoeken gebeurt op veel meer plekken dan social media alleen. Op je werk, bij je vrienden, op het schoolplein – overal kan het monster dat steeds z’n waardigheid in het oordeel van anderen zoekt de kop opsteken.

God houdt van je

Je zou bijna vergeten dat God dwars door het oordeel van anderen, de likes en reacties en deelacties, heen kijkt. In de bijbel staat zelfs dat God elke haar op je hoofd heeft geteld. Hij weet wat je gaat denken, wat je gaat zeggen nog voordat je je mond hebt opengetrokken. Hij kent de duistere hoeken van je hart en toch is zijn liefde onmetelijk veel groter dan wij ons kunnen voorstellen. Psalm 23 zegt: “De Heer zorgt voor mij. Zoals een herder voor z’n schapen zorgt. Hij geeft me alles wat ik nodig heb.” Daar kan toch eigenlijk geen like tegenop?

Hier is een grappig filmpje van Loes die ook graag bevestiging wil. 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
5 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief