Gratis voedsel voor liefdadigheid – GOED NIEUWS

Dat de voedselbanken en gaarkeukens in Nederland goed werk doen en dat ze hartstikke nodig zijn weet eigenlijk iedereen. Toch kan het nog beter en meer kan er ook. Daarom is het goed nieuws dat zes Rotterdamse supermarkten afgelopen week hun eerste voedseloverschotten verzamelden en de kratten bij de Gaarkeuken in Rotterdan-Zuid brachten. Deze gaarkeuken is niet de enige die voedsel krijgt via het project van Stichting Community & Voedselsurplus (C&V). Ook de liefdadigheidsinstellingen Sociaal Restaurant Hotspot Hutspot en Stichting Isaak en de Schittering krijgen via deze weg voedsel.

Nog meer doen

Ik vind het mooi wat hier gebeurt.  Meestal kom ik geen nieuws als dit tegen. Het zet me ook wel weer aan het denken. Als bedrijf kun je zoiets natuurlijk doen, maar ik als persoon kan ook delen van wat ik heb. Ik vraag me dan al snel af: Deel ik wel genoeg met anderen? Ik kan natuurlijk altijd meer doen.
Misschien maak ik nu een te grote en te drastische denksprong, maar bij de gedachte ‘je kunt altijd meer doen’ denk ik aan de zeer hartverscheurende scene aan het einde van de film Schindler’s List… Je kunt altijd meer doen…

Realistisch

Gelukkig weet ik ook dat je niet alles hoeft te delen. Je moet ook genoeg voor jezelf overhouden. Zelfs een beetje extra, want genieten is ook nodig!

Heel fijn

Al met al houd ik het verhaal toch maar eenvoudig: Het is goed nieuws dat er voedsel gedoneerd wordt door de supermarkten! Gewoon heel fijn!

 

GOED NIEUWS
In de rubriek goed nieuws delen we elke week een positief nieuwsbericht met je. In een wereld waarin het bol staat van berichten over aanslagen en andere rottigheid, kijken wij graag naar nieuws met een positieve boodschap.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief