Verliezen en toch genieten

Als de scheidsrechter het beginsignaal geeft, kan het voetbalfeest beginnen. Eén van de spelers loopt verdwaasd op het veld rond, afgeleid door alle prikkels om hem heen waardoor hij vergeten is dat hij hier is om te voetballen. Een kleine positieve aanmoediging van de coach en hij is weer bij de les.

De keeper imiteert regelmatig het geluid van een ambulance omdat hij die tien minuten geleden heeft horen langskomen. Een ander zit midden in het veld op de grond met z’n veters te spelen. Maar de meeste spelers houden het overzicht en er wordt leuk gevoetbald.

Goede sfeer

Als onze zoon in het vuur van de strijd in het verkeerde doel scoort , is er niemand die boos wordt. Integendeel. De coach complimenteert met het feit dat er gescoord is en moedigt Daan aan de bal de volgende keer niet in eigen doel, maar in het net van de tegenstander te schoppen. Aan het eind van de match loopt iedereen tevreden naar de kleedkamer.

Daan speelt voetbal in een speciaal team voor autistische kinderen. Deze kinderen kunnen niet meer of minder voetballen dan andere kinderen, maar het sociale gebeuren op en rond het voetbalveld vormt voor hen vaak een probleem. Zo’n speciaal team vormt dan een geweldige oplossing.

Toch gescoord

Vandaag was er weer een treffen tussen twee zgn. auti-teams. Ik ben niet meegegaan. Mijn man en Daan lopen net de huiskamer binnen. “Hoe ging het?”, vraag ik. “Ach, ging wel”, is het antwoord. “Hebben jullie gewonnen?” “Nee, niet echt. Het werd 1-24, voor hen!! ” Daan moet grinniken. “Maar dat ene doelpunt voor ons…., dat heb ík gescoord…! ”

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 maart 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief