Doe het alsjeblieft, of… volg je hart!

Heb jij dat ook wel eens? Je wilt of moet eigenlijk een kaartje sturen, maar het komt er maar niet van...

Al een hele tijd liep ik rond met de gedachte: ik moet eigenlijk dat echtpaar een briefje schrijven, ze hebben zoveel voor mij betekend en ik heb dat nooit gezegd. Door omstandigheden- soms loopt het zo in het leven- zie en spreek ik ze niet meer. Maar die gedachte bleef maar ronddwalen. Echter,… het kwam er maar niet van.

Deze week kreeg ik zelf een felicitatiekaartje met daarop de melding: “veel te laat, maar toch nog…..” Dát kaartje gaf de doorslag voor mij. Ik vond het zó leuk dat ik dat kaartje (in de ogen van de afzender veel te laat) toch nog ontving. Want het is gewoon erg leuk en het doet goed als je merkt (en ziet) dat mensen aan je gedacht hebben.

Gisteren heb ik de brief geschreven en op de post gedaan. Even twijfelde ik nog omdat ik ging denken: “zullen ze het niet raar vinden? Wat zullen ze wel denken? Enz. enz. “ Ik heb het tóch gedaan. Nee, ik hoef geen reactie het is een gehoor geven aan mijn eigen gevoel.

Een eerdere gebeurtenis van jaren geleden, kwam naar boven, toen ik ook zo’n gevoel had van: ik moet die nog eens een kaartje sturen en het kwam er maar niet van, totdat… ik in een condoleancekaartje moest sturen naar de achtergebleven familie. Ik was te laat. Écht te laat! Deze week dit kaartje voor mij, geeft voor mij de doorslag: ik ga het vaker doen. Niet alleen denken maar doen. Zomaar, direct als het in mij opkomt.

Ieder mens hoort graag als hij of zij iets voor iemand van betekenis is geweest. Wees de eerste die er mee begint. Ik heb het niet over iets goed maken bij een ander. Dat moet je proberen direct te doen. Nee, “gewoon” (kunnen we dat nog?) zeggen: dank je wel! Of vragen: hoe gaat het? Of simpel groeten of…een brief schrijven en daarmee zeggen wat je altijd al hebt willen zeggen. Volg je hart.

 

foto: J. Baugnee

follow your heart Jarne Baugnéé

3 comments on “Doe het alsjeblieft, of… volg je hart!
  1. Avatar Monique schreef:

    Ja ik ben er ook mee begonnen kaartjes te sturen naar mensen die dank je wel verdienen of gewoon zomaar..het voelt zo goed omdat de afstand in km dan overbrucht..kan worden ik ga het zeker weer vaker doen ook met verjaardagen.gewoon doen.. En ja soms maar netheen doen zonder te luisteren naar ja maar .. Als….ook hierin gevoel volgen…altijd leuk om te merken dat de kaart binnen kwam..en een mooi plekje krijg in iemands leven…..het is fijner te geven dan te ontvangen…alleen sorry zeg ik liever persoonlijk..de rest gaat via een kaart.groetjes.monique…

  2. Avatar Corina schreef:

    Heel goed, zo’n opjutje! Ik heb al een week een kaart klaarliggen voor een stel waarvan hij in maart en zij in april jarig was… ga ik nu echt doen! en ik zet er iets aardigs op…

  3. Avatar M schreef:

    ik vraag me af wie dat echtpaar is. Het doet me denken aan mijn ouders…..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
16 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief