MENUMENU

Voor alle vlinders

‘Er ligt een dode vlinder op de weg’, roept de klasgenote van mijn dochter opgewonden. Voor mij voelt het nog vroeg, maar ik ben direct wakker. Samen gaan wij op zoek naar de vlinder. ‘Het is een mooie!’, zeggen de meisjes, als wij hem gevonden hebben. De vlinder zet me aan het denken.

Klein kind
Regelmatig kom ik berichten tegen van mensen die praten over een vlinder, als ze iets proberen te zeggen over een kind dat is overleden. De mooie kleine vlinder is kwetsbaar en leeft niet lang. Zo ging het ook met één of meer van hun kinderen. Ze werden geboren en waren al gestorven, of stierven korte tijd later.

Verdriet
Als kinderen zo jong sterven is het lastig om met je verdriet om te gaan. Soms lijkt het wel alsof deze vlinders gemakkelijk worden vergeten. Niet door de ouders en de mensen die om je heen staan, maar wel door mensen die er verder van je af staan. Vaak ook weten buitenstaanders niet van dit wat meer verborgen verdriet.

Wiegen
De gestorven vlinder op de weg pak ik op en leg hem in de berm in de zon. Op het zachte gras kan het zijn schoonheid laten zien en kan de wind hem zachtjes wiegen. Ik bid wat woorden voor alle vlinders, dat ze zachtjes gewiegd worden op de adem van God.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars