Voor alles is een tijd. Ook in december

Veel lezers van de Facebookpagina van MijnKerk gaven aan het toch wel erg veel te vinden in december. Al die feestdagen achter elkaar en de drukte op het werk. Maar er waren er bijna net zoveel die deze drukte niet vervelend vonden, er juist van genieten. Dat kwam, zo gaven meerdere lezers aan, door keuzes maken, goed plannen en rustmomenten zoeken.  

In het dagelijks leven met een gezin en (vrijwilligers)werk is het voor mij sowieso vaak druk. Maar december maakt het ieder jaar wel weer heel bont. Sinterklaas is nog niet weg of we beginnen al met de kerstversiering, eindejaarsfeesten en – borrels. Ook nog af en toe een verjaardag en dan moeten de feestdagen zelf nog komen. Het maken van keuzes, goed plannen en rustmomenten zoeken is dan essentieel. Want niemand wordt blij van overprikkelde kinderen, gehaast en te weinig tijd voor ontspanning.  

In pyjama op de bank

Wij proberen altijd rustig aan te doen met de feestdagen. Een dag feest met familie en een dag als gezin lekker relaxen. Lekker lang in pyjama op de bank en dan naar buiten. Lekker en makkelijk eten, iets maken wat iedereen lust. Het is een bewuste keuze. Want  iedereen is gewoon moe van de afgelopen schoolweken.  

Balans 

We vullen de vakantie met lekker Netflixen, boswandelingen, optrekken met vrienden en familie, klusjes in huis, eropuit als gezin. Een mooie balans tussen actief en relaxt. Voor alles is een tijd.   In het bijbelboek Prediker staat dit zo mooi beschreven, leven en dood, omhelzen en afweren, alles heeft zijn tijd:

Een mens heeft er niets aan om steeds maar hard te werken. Hard werken is een zware taak, die God de mensen heeft opgelegd. God zorgt ervoor dat alles op de juiste tijd gebeurt. (…) Je kunt maar het beste vrolijk zijn en van het leven genieten. Als je lekker eet en drinkt en geniet van al je bezit, dan is dat een geschenk van God.

Genieten 

Genieten is voor mij: genoeg tijd voor mezelf hebben. Ik laad me op wanneer ik alleen ben. Je kunt me uittekenen op de bank, met een boek en een kop thee. Het is iets waar ik ontzettend van geniet, helemaal in een mooi verhaal duiken. Ik kan uren lezen. En daarna is er weer tijd voor samen zijn met anderen, met hernieuwde energie. Want voor alles is een tijd.  

Wat is een relaxmoment voor jou? Neem jij bewust tijd voor jezelf in deze feestmaand? 

 

One comment on “Voor alles is een tijd. Ook in december
  1. Avatar Marina Cremer schreef:

    Mijn relaxmoment is ‘s avonds , als het eten en de afwas achter de rug zijn. Ik nestel me dan in de donkere dagen vaak aan de grote tafel met mijn borduurwerkje of achter de computer. De rest vergeet ik dan even. Heerlijk….

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
17 december 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief