MENUMENU

Voor Koen, Anouk, Michael en alle kinderen in de problemen op vakantie

Terwijl we met z’n allen de zomer vieren en erop uittrekken, horen we ook het nieuws van de gevaren: kinderen die vermist raken. Dat nieuws raakt me altijd heel erg. Want ik realiseer me dat er ergens ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en soms een hele buurt ongerust zijn en daarna in tranen, van vreugde of van verdriet.

Tranen

Er zullen veel tranen zijn gevloeid in de afgelopen weken. Dagenlang leefden we mee met de familie bij de zoektocht naar Koen in Italië. Hij bleek te zijn verongelukt. Wat een vreselijk drama. De ouders van de 19-jarige Anouk zullen gehuild hebben van opluchting toen ze haar terugvonden op Cuba. Ik heb wel eens meegemaakt dat iemand in een psychose raakte, en als je daar bang voor bent bij je dochter die zover weg is en in de war is, dan moet je je enorme zorgen hebben gemaakt. Maar er waren ook weer tranen van verdriet om de 11-jarige Michael in Oldenzaal die verdronken is. De hele buurt leefde mee.

Oudere kinderen

En het zijn niet alleen jonge kinderen die iets overkomt. Bij mij achter verdronk dit weekend in de surfvijver van Waalwijk een 22-jarige Poolse man. Ook hij heeft een vader en moeder, broers en zussen misschien en vrienden die hem erg zullen missen. En vandaag lees ik over fietsers die zijn aangevallen in Tadzjikistan, waarvan we het motief nog niet weten.

Gevaren die ook ons kunnen treffen

Met al het moois dat de zomer brengt doemen er dus ook allerlei gevaren op, die dichtbij komen, omdat ze ook onze kinderen en onszelf kunnen treffen. Misschien heb je zelf ook kinderen die onderweg zijn, of in de buurt aan het spelen zijn. We moeten ze loslaten, maar soms kan het je naar de keel vliegen. En ben je weer blij als ze veilig thuis zijn.

Gebed

Daarom een gebed vanwege onze zorgen en voor wie onderweg zijn:

God, die Abram opdroeg om op reis te gaan,
die weet welke gevaren er op ons pad kunnen komen,
behoed onze kinderen als ze buiten spelen en als ze op reis gaan.
Geef open ogen aan wie onze kinderen in de problemen aantreffen,
geef helpende handen waar hulp nodig is.
Laat hen bovenal veilig thuiskomen,
van een onvergetelijke ervaring, klein of groot.
Wees bij ouders, zusjes, broertjes, oma’s, opa’s, vrienden, buurtgenoten met verdriet
om kinderen die ze definitief hebben moeten loslaten.
En leer ons loslaten, elke keer weer, door onze zorgen heen,
omdat ze alleen zo aan zullen komen in het land van belofte.
Amen.

Psalm

In de bijbel staat een psalm, een lied, voor een bijzondere reis, een pelgrimsreis naar Jeruzalem. Het is wat mij betreft van toepassing op elke reis in je leven, en op je hele leven als een reis:

Psalm 121
Ik kijk omhoog naar de bergen.
Daar komt mijn hulp vandaan.
Daar is de Heer, hij helpt mij.
Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt.
De Heer zorgt ervoor dat jou niets overkomt.
Hij beschermt je, hij slaapt niet.
Hij slaapt nooit, hij let goed op.
Hij beschermt zijn volk Israël altijd.
De Heer beschermt je.
Hij gaat met je mee,
bij hem ben je veilig.
Er overkomt je geen kwaad,
niet overdag en niet in de nacht.
De Heer zal je steeds beschermen,
het kwaad zal je niet raken.
De Heer beschermt je,
overal, waar je ook gaat,
je leven lang.

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
1 augustus 2018
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars