Voor wie brand jij een kaarsje?

Inmiddels is het mogelijk: op mijnkerk.nl kun je nu een kaarsje aansteken. Zomaar om even stil te staan, als moment voor jezelf of juist specifiek voor anderen, als een soort gebed.

Inmiddels word er al veel gebruik van gemaakt en we nodigen je natuurlijk van harte uit om zelf een online kaarsje te branden. Maar voor deze zondag willen we je uitnodigen ook om je intentie hier (of op Facebook) in de reacties te plaatsen. Wij op onze beurt steken dan graag voor jou ‘in het echt’ een kaarsje aan. In de tussentijd zegenen we je graag met een kort gebed: “Heer, wijs ons de weg naar U toe, U die Licht bent, Leven, Waarheid, Goedheid en bovenal Liefde. Amen” (Uit: Gebeden uit de stilte – Henri Nouwen).

6 reacties op “Voor wie brand jij een kaarsje?
  1. D.v.d.Linden schreef:

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor Israël […]

Beste D.v.d.Linden, uiteraard branden we een kaarsje voor jou en voor Israël, maar de rest van je reactie heb ik verwijderd. Voor politieke reacties zijn er vele andere fora, hier houden we het liever meer neutraal. Groet, Bram (communitymanager)

2. Elvera Jansen schreef:

Voor Jan, die in de laatste fase van zijn leven is en afscheid moet gaat nemen van zijn vrouw en twee jonge kinderen.
    Voor mijn zusje Anita, die niet meer beter kan worden en toch geniet van het leven.
    Voor Ingrid, mijn buurvrouw, die sinds korte tijd meegaat naar onze protestante kerk. Dat ze door anderen gezien zal worden en betrokken zal worden, omdat ik vandaag naar een andere provincie ga verhuiz

3. Bram Dijkstra-Geuze schreef:

Beste mensen, op Facebook branden de kaarsjes al. Ben jullie helaas alleen vergeten te noemen. Ik zal het in de comments alsnog doen. Zegen!

4. D.v.d.Linden schreef:

In 2005 is mijn echtgenote gediagnosticeerd,zij had kanker ,ik heb gebeden,en nog eens gebeden Zij is thans op twee kleine kliertjes na genezen van kanker,voor mij een groot wonder Ik ga niet meer naar welke dienst dan ook.Ga ik een kerk bezichtigen dan steek ik een kaarsje op, en dank God voor dit wonder,het ontroert me telkens weer

5. Bram Dijkstra-Geuze schreef:

Dag Dirk, dat is zeker een wonder! We dankbaar met jou en je vrouw.

6. Inge schreef:

Ik brand een kaarje voor mijn lieve mama
    Die veel te snel en veel te vroeg de strijd tegen kanker in 18 dagen heeft moeten opgeven op 9 oktober dit jaar.
    Ik mis je mam en zal altijd van je houden.

Xxxx. Inge