Voorproefje Top2000kerkdienst – Geef mij je angst

‘Wees niet bang’, zegt de engel tegen de herders, in het Kerstverhaal. Misschien wel de belangrijkste woorden voor mij uit de hele Bijbel.

Ik was als kind vaak bang. De geruststelling van de engel dat het goed komt, gaf mij rust. Nog steeds draagt die goddelijke geruststelling mij: ‘Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed’ (Psalm 23)
Dat klinkt voor mij door in dit lied uit de Top 2000: ‘Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug’. Ja, er zullen altijd gevaren zijn op onze weg. Maar je hoeft er niet onder gebukt te gaan, je mag vrij en moedig doorwandelen. God wandelt met je mee!
Het lied zal ook klinken in de Top2000kerkdienst die Mijn Kerk organiseert op zondag 29 december 2013 in Zoetermeer. Aanvang 17.00 uur, aula Oranje Nassau College, Parkdreef 282, 2724EZ Zoetermeer.
(FO)