Voorproefje Top2000kerkdienst: God only knows…

'God only knows', zingen de Beach Boys over de liefde (nr 59 dit jaar in de Top2000). 'God weet wat ik zou zijn zonder jou'.

Het klinkt misschien makkelijk, een soort ‘Joost mag het weten’. Toch kies ik voor de positieve invulling: God weet wat mij en jou ten diepste bezighoudt. Ik hoor er iets in van psalm 139:
Heer, u kent mij, u doorgrondt mij,
u weet het als ik zit of sta,
u doorziet van verre mijn gedachten.
Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op,
met al mijn wegen bent u vertrouwd.
Geen woord ligt op mijn tong,
of u, Heer, kent het ten volle.
U omsluit mij, van achter en van voren,
u legt uw hand op mij.
Wonderlijk zoals u mij kent,
het gaat mijn begrip te boven.

Anton van Dijken maakte dit filmpje met reacties en suggesties voor de Top2000 kerkdienst, met God only knows op de achtergrond. Je bent welkom zondag 29 december om 17.00 uur in de aula van het Oranje Nassau College, Parkdreef 282, 2724EZ Zoetermeer. Je kunt de livestream ook volgen op deze site. Reageer op Twitter via #Top2000kerk. Fijn weekend!
(FO)