MENUMENU

Voorproefje Top2000kerkdienst: God only knows…

'God only knows', zingen de Beach Boys over de liefde (nr 59 dit jaar in de Top2000). 'God weet wat ik zou zijn zonder jou'.

Het klinkt misschien makkelijk, een soort ‘Joost mag het weten’. Toch kies ik voor de positieve invulling: God weet wat mij en jou ten diepste bezighoudt. Ik hoor er iets in van psalm 139:
Heer, u kent mij, u doorgrondt mij,
u weet het als ik zit of sta,
u doorziet van verre mijn gedachten.
Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op,
met al mijn wegen bent u vertrouwd.
Geen woord ligt op mijn tong,
of u, Heer, kent het ten volle.
U omsluit mij, van achter en van voren,
u legt uw hand op mij.
Wonderlijk zoals u mij kent,
het gaat mijn begrip te boven.

Anton van Dijken maakte dit filmpje met reacties en suggesties voor de Top2000 kerkdienst, met God only knows op de achtergrond. Je bent welkom zondag 29 december om 17.00 uur in de aula van het Oranje Nassau College, Parkdreef 282, 2724EZ Zoetermeer. Je kunt de livestream ook volgen op deze site. Reageer op Twitter via #Top2000kerk. Fijn weekend!
(FO)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 december 2013
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars