Vooruitblik in De Bijlmer op de Passion over wraak – inspiratiefilmpje

Donderdag vormt de Amsterdamse Bijlmer het decor van de nieuwste editie van The Passion. Daarin zien en horen we de finale van het lijdensverhaal van Jezus. Een lijdensverhaal waarin hij ons leven leidt en lijdt aan alle verleidingen waar wij ook aan blootstaan.

Wraak

Bij zeven verleidingen staan we deze tijd voor Pasen stil bij MijnKerk.nl. Verleidingen houden je af van wie jij wilt zijn als mens en wie God zou willen dat je bent. In die verleidingen kunnen we elkaar ook veel aandoen. Deze week gaat het over wraak.

Tekst gaat hieronder verder

Betaald zetten

Bij wraak wil je iemand iets vergelden, wil je iemand iets betaald zetten voor wat hij of zij heeft gedaan. De vijanden van Jezus wilden hem betaald zetten voor… ja voor wat eigenlijk? Voor zijn duidelijkheid, waarin hij aantoonde hoe vaag mensen met hun morele principes omgingen? Voor zijn liefde, waarin hij juist mensen naar voren haalde die door anderen in een hoekje werden gestopt? Of was het om de tegenhanger van de wraak die Jezus liet zien in alles wat hij deed: zachtmoedigheid?

Zachtmoedigheid

Zachtmoedigheid is vriendelijk zijn, zachtaardig. ‘Gelukkig de zachtmoedigen, het echte geluk is voor mensen die vriendelijk zijn’ zei Jezus al in de bergrede. ‘Want aan hen zal God de aarde geven.’ Dat zal bedreigend hebben gevoeld voor de vijanden van Jezus. Want zo vriendelijk gingen ze niet met anderen om, zeker niet met mensen die buiten hun religieuze orde vallen. Juist in je vriendelijkheid kun je dat heel duidelijk laten zien. Een zachte aard laat zien hoe hard anderen van aard zijn. En dat gaat escaleren.

Welke Passion of passie-uitvoering kijk jij?

Kijk jij donderdag naar The Passion, of luister je naar andere muziek, zoals de Mattaus Passion of Jesus Christ Super Star? Wat treft jou het meest in hoe mensen met Jezus omgaan?

Wat is er goed aan de Goede Week?

We noemen deze week de Stille of de Goede Week. Dat ‘Goede’ komt van het woord ‘Goddelijk’. God laat deze week niet aflopen in een einde aan het goede. Hij gaat door. Dat laat Hij op de achtste dag zien.

Een hele goede week gewenst!

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
25 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief