Gastblog: “We zijn nu zelf gastadres van Vrienden op de Fiets”

In 2013 stelde ik mijn man Frank voor om op fietsvakantie te gaan in Nederland. Hij viel bijna om van verbazing, want ik ben, om het voorzichtig uit te drukken, niet zo’n sportief iemand.

Ik gaf wel aan dat ik niet wilde fietsen zoals hij (Frank: ‘ik ga even een rondje Sneekermeer fietsen, ben zo weer terug’.). Nee, ik wilde op mijn gemak door Nederland fietsen, zodat we konden genieten van de omgeving en de natuur en konden afstappen wanneer we maar wilden.

Slapen bij mensen thuis inclusief ontbijt

Ik had kort daarvoor over Vrienden op de Fiets gehoord. Slapen bij mensen thuis inclusief ontbijt. Dat leek me wel wat, want ik ben dol op ontmoetingen. We hebben dat jaar de Zuiderzeeroute gefietst en in 2014 de NAP-route. In tien dagen fietsten we een kleine 600 km.

Het was geweldig en ontspannen. Geen stress om op tijd op een vliegveld te zijn, je stapt gewoon op je fiets, twee fietstassen met je persoonlijke spullen mee en de vakantie is begonnen! Iedere avond was het weer een verrassing waar we terechtkwamen. We hebben geslapen in: verbouwde schuur, blokhut, boerderij, aangebouwd deel van een dijkwoning (met caravanraam boven het keukenblok), zeer luxeuze woning, dorpje 7 km boven Amsterdam CS in the middle of nowhere , zolderkamer in een hoogslaper, stadswoning met eigen patiotuin, vakantiehuisje op een camping en traditioneel vissershuisje. Veel variatie dus en dat gold ook voor het ontbijt. En allemaal even leuk!

Het zijn mensen die zelf ook fietsen of wandelen en dus weten hoe lekker het is om te kunnen douchen na een lange dag, hoe je kunt genieten van een schoon bed en dat je na een goed ontbijt weer met frisse moed aan de volgende etappe kunt beginnen. We belden 1 dag van te voren op naar een gastadres. Ons grootste probleem in deze vakantie was: ‘wat zullen we vanavond gaan eten?’.

Aanrader ook qua prijs

Ik kan het iedereen aanraden! Voor de prijs hoef je het niet te laten: overnachting + ontbijt is 19 euro p.p., op sommige gastadressen kun je ook terecht voor het avondeten, lunchpakketten zijn ook mogelijk. En alles voor een vaste (lage) prijs. Om mee te kunnen doen word je donateur: voor 8 euro per jaar krijg je een dik boek met alle (zo’n 5.000!!!) adressen en toegang tot het beveiligde deel van de website. Wij hopen dit jaar weer te gaan fietsen in Nederland. We zijn zelfs zo enthousiast dat we zelf ook gastadres zijn geworden! Dus wie weet tot ziens bij ons in Joure!

Auteur: Elvera Jansen

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 mei 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief