Vrijdagmiddag drie uur: zitten jullie al gebakken?

Het heet ‘pareidolia’, waarbij je iets ziet en daarin herkenbare dingen meent waar te nemen. Zoals het gezicht van Jezus in een pan. Op internet zijn er talloze voorbeelden van te vinden. Zoals het gezicht van Jezus in een Marmite-dopje, Jezus in een blauwe plek op je arm en er was zelfs een merk van chocoladerepen die het fenomeen gebruikte voor een marketingactie.

Maar dan dit plaatje. Is het echt een heilig gebeuren waarin Jezus zichzelf laat zien in een pan? Of heeft iemand de cursus ‘creatief schilderen met houtskool op ongebruikelijke objecten gevolgd’? Of heeft iemand een hippie, die nét een gezichtsmaskertje op had, met een pan in het gezicht geslagen? Hoe dan ook: het is vrijdagmiddag: jij mag het zeggen. Wat is hier gebeurd?

Hier een aantal voorbeelden van bijzondere verschijningen: http://happyplace.someecards.com/12548/the-most-absurd-objects-jesus-has-ever-appeared-on

One comment on “Vrijdagmiddag drie uur: zitten jullie al gebakken?
  1. Avatar Willy van Kampen schreef:

    Had nog geen naam gezien of ik dacht die foto heeft Bram geplaatst. Het lijkt mij een aangebrande koekepan die later bewerkt is. Er zijn tekeningen vanJezus ,vaak wordt hij zo afgebeeld zoals op deze pan.Maar de echte Jezus?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 november 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief