MENUMENU

Vrijdagmiddag: eens of oneens?

Het is weer vrijdagmiddag drie uur: Thank God it’s Friday! En over God gesproken… Ik kwam het bovenstaande plaatje* tegen, en moest er even om gniffelen. Ik heb die neiging ook: om uit de Bijbel op te pikken wat me het meeste bevalt (en achterwege te laten wat niet).

Hoe zit dat bij jou? Heb je een favoriete Bijbeltekst? Of ben je niet zo’n Bijbelliefhebber omdat je teksten tegenkwam die je tegenstaan? Kortom de vrijdagmiddagvraag is: op welke Bijbeltekst zeg je van harte ‘eens’ en op welke hartgrondig ‘oneens’?

Heb je een beetje hulp nodig met de juiste tekst vinden? Op Biblija.net vind je de hele Bijbel en kun je op trefwoord zoeken.

*Het plaatje is onderdeel van een advertentie(campagne) van een Canadese kerk.  Er zijn nog een paar meer frisse, prikkelende advertenties gemaakt. Zie kun je allemaal hier zien.

3 reacties op “Vrijdagmiddag: eens of oneens?
 1. Mee eens: “Blijf kalm en wacht op de Heer” (Psalm 37:7a)

 2. Jan Wieling schreef:

  Eens. ‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven’, Jeremia 29:11.

 3. linda borst-van klink schreef:

  Yup, herkenbaar. Met sommige waarmee ik het hartgrondig oneens ben, probeer ik wel met doublecheck, crosscheck nog eens en nog eens te lezen, want het leert me vaak iets over mijzelf. En soms kunnen gesprekken met anderen erover, die er anders tegen aan kijken me een andere invalshoek geven. Maar soms ook gewoon niet en blijft het bij oneens. Er zijn meer favoriete teksten maar Psalm 139, 9-10: “Nam ik vleugelen des dageraads, woonde ik aan het uiterste der zee;
  Ook daar zou Uw hand mij geleiden, en Uw rechterhand zou mij houden.”

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
23 augustus 2013
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars