MENUMENU

Vrijdagmiddag: eens of oneens?

Het is weer vrijdagmiddag drie uur: Thank God it’s Friday! En over God gesproken… Ik kwam het bovenstaande plaatje* tegen, en moest er even om gniffelen. Ik heb die neiging ook: om uit de Bijbel op te pikken wat me het meeste bevalt (en achterwege te laten wat niet).

Hoe zit dat bij jou? Heb je een favoriete Bijbeltekst? Of ben je niet zo’n Bijbelliefhebber omdat je teksten tegenkwam die je tegenstaan? Kortom de vrijdagmiddagvraag is: op welke Bijbeltekst zeg je van harte ‘eens’ en op welke hartgrondig ‘oneens’?

Heb je een beetje hulp nodig met de juiste tekst vinden? Op Biblija.net vind je de hele Bijbel en kun je op trefwoord zoeken.

*Het plaatje is onderdeel van een advertentie(campagne) van een Canadese kerk.  Er zijn nog een paar meer frisse, prikkelende advertenties gemaakt. Zie kun je allemaal hier zien.

3 reacties op “Vrijdagmiddag: eens of oneens?
 1. Mee eens: “Blijf kalm en wacht op de Heer” (Psalm 37:7a)

 2. Jan Wieling schreef:

  Eens. ‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven’, Jeremia 29:11.

 3. linda borst-van klink schreef:

  Yup, herkenbaar. Met sommige waarmee ik het hartgrondig oneens ben, probeer ik wel met doublecheck, crosscheck nog eens en nog eens te lezen, want het leert me vaak iets over mijzelf. En soms kunnen gesprekken met anderen erover, die er anders tegen aan kijken me een andere invalshoek geven. Maar soms ook gewoon niet en blijft het bij oneens. Er zijn meer favoriete teksten maar Psalm 139, 9-10: “Nam ik vleugelen des dageraads, woonde ik aan het uiterste der zee;
  Ook daar zou Uw hand mij geleiden, en Uw rechterhand zou mij houden.”

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
23 augustus 2013

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars