MENUMENU

Vrije keuze

Arjan heeft twee soldaatjes: mama welke wil jij zijn?
Ik kies er één uit.
Arjan: die ben ik al, jij mag de andere zijn........ 

So much for free choice! Een keuze die geen keuze is. Ik hou van mijn eigen keuzes maken. Ik vind het prettig om zelf hand te hebben in hoe dingen verlopen. Dat zal wel een controle-dingetje zijn. Arjan van hierboven heeft die behoefte duidelijk ook, alleen weet hij nog niet zo goed hoe hij dat handig kan overbrengen.

Bruce Almighty

Het voorval deed me denken aan de film Bruce Almighty, waarin hoofdpersoon Bruce God op het matje roept, omdat die niet doet wat hij graag wil. God daagt Bruce vervolgens uit om zijn baan eens een dagje over te nemen. Bruce krijgt alle krachten van God en zet die natuurlijk vooral voor eigen gewin in. Het liefste wil hij de moeizame relatie met zijn geliefde weer opvijzelen, maar dan komt hij de vrije keuze tegen. God heeft de mens de vrije keuze gegeven, om zelf te beslissen over zijn leven. God kan mensen niet van hem laten houden, hij heeft ze de vrije keuze gegeven om dat wel of niet te doen. Mateloos frustrerend natuurlijk voor Bruce. Een aanrader die film, met veel humor, maar ook met een hoop wijsheid.

Richtingwijzers

Maar ik blijf het een prachtig principe vinden: vrije keuze. Als mens je eigen pad mogen zoeken, over hobbels en via omwegen. Als je God betrekt bij je leven, door in hem te geloven, te bidden of soms in de Bijbel te lezen, dan kan hij je helpen een goede weg te vinden. Maar het blijft vrije keuze. God zet de richtingwijzers neer, wij mogen kiezen of we ze volgen of niet.

Wat wil jij?

God wil het liefste dat wij bij hem willen horen, hem in ons leven betrekken. Maar hij geeft ons de keus, hij vraagt aan ons: wat wil jij?

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
6 juli 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars