MENUMENU

Waar ben je bang voor?

Zomaar een korte impressie van een moment vandaag waar ik al en poos tegenop zag.

Het uitzicht is schitterend. De rozenboog, die vlak voor het raam staat, moet jarenlang met liefdevolle zorg zijn omringt. Elke vertakking buigt door onder fluwelen pracht. Ik vraag me af hoe ze ruiken. Met alle macht wil ik proberen te ontdekken hoe ze ruiken. Maar het enige wat ik ruik is de vage lucht van chloor. Zelfs het prachtige uitzicht uit het raam kan de realiteit niet verdringen. De angst. De man in het wit. De stoel. Ik ben bang voor de tandarts!

Waar ben jij bang voor? En hoe probeer jij daarmee om te gaan?

Een reactie op “Waar ben je bang voor?
 1. Winny schreef:

  Ik ben ook bang voor de tandarts en voor zo heel veel dingen meer. Vroeger
  probeerde ik mijn angst
  te overwinnen door
  mezelf af te leiden, maar
  steeds trad toch ‘dat grote
  spook’ op de voorgrond.
  Nu probeer ik alles meer
  over me heen te laten
  komen in het weten dat
  God altijd bij me is, ook
  dan. Dat geeft me rust op
  die eenzame momenten.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 juni 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars