Waar gaat Kerst over?

Veel mensen tellen de dagen af tot Kerst. De sfeer van de lichtjes overal, de versieringen en gezellige vrije dagen zijn een fijn vooruitzicht. We kijken er ook naar uit omdat de dagen voor kerst steeds donkerder worden. We kunnen wel weer wat licht gebruiken. En dan is het Kerst.

Waar gaat Kerst over?

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus. Hij is lang geleden geboren in het stadje Bethlehem. Dat ligt tegenwoordig in de Gazastrook bij Israël.

Aankondiging van de geboorte

Jezus’ moeder Maria kreeg een engel op bezoek. De engel Gabriël vertelde Maria dat ze een kindje zou krijgen. De ​engel​ zei tegen ​Maria: ‘Ik groet je, ​Maria. God heeft jou uitgekozen. Hij zal bij je zijn.’ Maria​ schrok van de woorden van de ​engel. Ze vroeg zich af wat hij bedoelde. Toen zei de ​engel​ tegen ​Maria: Je hoeft niet bang te zijn, ​Maria. God heeft je uitgekozen voor iets moois.’
De engel vertelde haar verder dat ze een zoon zal krijgen en hem Jezus moet noemen. Jezus​ zal heel belangrijk zijn en de Zoon van de allerhoogste God genoemd worden.’

Bethlehem, de stal en de herders

Het Kerstverhaal vertelt vervolgens dat Maria en Jozef naar Bethlehem moesten gaan, omdat keizer Augustus een volkstelling wilde houden. Jozefs familie kwam uit Bethlehem en daarom moesten ze daarheen. In Bethlehem werd het kindje Jezus geboren, in een stal, omdat er verder nergens plaats was om te slapen.

Er kwamen herders langs. Zij hadden van de engel gehoord dat er een redder was geboren…

De drie wijzen

Drie wijzen uit het oosten volgden een ster. Die leidde hen naar Bethlehem, naar Jezus. De wijzen brachten goud, wierook en mirre mee.

Wil je meer lezen over wat dit allemaal betekent?
Lees dan ook de meer uitgebreide blog van dominee Otto:
Wat is Kerst?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
19 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief