Waar krijg jij energie van? Sta even stil bij wat je écht leuk vindt

Als je het gevoel hebt dat het leven maar doordendert en dat je elke week hetzelfde toneelstukje opvoert, doe je misschien te weinig dingen waar je energie van krijgt. Maar hoe weet je nou wat bij je past en wat je leuk vindt?

Soms heb je weleens van die periodes waarin je maar voortploetert. Dat je ’s avonds uitgeblust op de bank eindigt en het enige wat je wilt is netflixen en even helemaal niets aan je hoofd. Nu is zo’n avondje best aan te raden, maar als je elke avond op de bank in slaap valt, is het misschien handig om eens te kijken of je nog wel genoeg dingen doet die je energie geven. Het klinkt wat tegenstrijdig, want als je moe bent wil je het liefst niets aan je hoofd – en soms is een (middag)slaapje ook het beste medicijn, maar de volgende oefening uit het zelfhulpboek ‘Ontwerp je eigen leven’ van Bill Burnett en Dave Evans kan helpen.

Plan er tijd voor in

Zet eerst wat tijd apart, dat hoeft maar een half uurtje te zijn. Zorg dat je een moment voor jezelf hebt, neem een bak koffie of thee en pak een groot vel papier. Teken jezelf in het midden, maak vijf pijltjes en schrijf daar dingen op die jou energie geven. Waar word je blij van? Waar werd je vroeger rustig en ontspannen van? Wat gaf jou een fijne adrenalineboost? Misschien maakte je als tiener wel tekeningen, was je een echte boekenwurm, hield je van organiseren of zong je in een bandje. Bedenk waar je aandacht op gericht blijft en werk die activiteit uit. Hoe en wanneer zou je dit in je leven kunnen toepassen? Probeer, hoe moeilijk ook, niet in onmogelijkheden te denken, maar laat gewoon eens de optie open voor deze activiteit.

Onderzoek en vraag

Je zult merken dat je alleen al van het idee meer energie krijgt, en als je er anderen bij betrekt of je ideeën met hen deelt, is de kans dat je dit gaat doen, een stuk groter. Onderzoek nu hoe je dit zou kunnen gaan invullen. Vraag het aan anderen, kijk wat er in de buurt is. Zo ontwikkel je langzaam weer iets wat bij jou past. God heeft mooie talenten en mogelijkheden in jou gelegd, zou zonde zijn als je daar niets mee deed!

Laat ons weten wat jij van plan bent!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
24 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief