Waarom geneest God (niet)?

Misschien wel de moeilijkste verhalen vind ik wel genezingsverhalen in de bijbel. Kun je dat geloven dat God geneest? Sommigen hopen er vurig op. Anderen kunnen het niet geloven of niet meer geloven. Waarom staan die verhalen eigenlijk in de bijbel?

Tekst gaat onder video verder

 

Tekenen

Ook in de bijbel zien we niet dat God altijd geneest, of dat Jezus iedereen geneest. Net als andere wonderen zijn het tekenen. Ze zijn als het ware de daad bij het woord. Jezus’ woorden brengen iets teweeg. Het zijn geen loze kreten. Er gebeurt echt wat mee.

En daarom gaat het dus niet om die wonderen, hoe graag we ook zouden willen dat ze elke dag herhaald worden. Het gaat erom dat ze iets laten zien van wat geloven kan betekenen. En dat is bij de genezingsverhalen niet zomaar letterlijk genezing. Dat was in Jezus’ tijd niet zo, en ook in de onze niet. Waar de genezingsverhalen wel naar verwijzen is dat het bij geloven gaat over God die heel wil maken wat kapot is, wat stuk raakt in het leven, wat niet heel is, waar iets gebroken is in je leven, waar geen vrede is.

Daarom zijn die genezingsverhalen toch belangrijk voor me. Omdat ik geloof dat we niet voor niets leven, en God ons leven wil helen, op allerlei mogelijke manieren.

Ik wens je een hele fijne zondag.

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
27 mei 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief