Waarom zoveel mensen Heel Holland Bakt kijken

Gisteravond zagen meer dan 3 miljoen mensen de 22-jarige Hans Spitsbaard Heel Holland Bakt winnen. Net als dat we in de winter met zijn allen naar vijf boeren keken die wel of niet de liefde van hun leven vonden. Ik vind het best wel intrigerend waarom we zo graag naar dit soort toch wel kneuterige programma’s kijken. Echt een antwoord heb ik niet, ik hoop dan ook dat je hieronder een reactie wilt achterlaten waarom jíj kijkt en ik onderzoek mezelf eens waarom ik graag naar dit soort programma’s kijk.

Zondagavond is een goede avond

Ten eerste is het het tijdstip. Zondag is voor mij echt een rustdag en die gebruik ik om lekker te relaxen en meestal ben ik in en om het huis. Ik vind het wel heel gezellig als mensen over de vloer komen. Daarom vind ik dit soort programma’s altijd geschikt: gezellig met een groepje op bank het weekend afsluiten.

Een mening hebben over andere mensen

Is het stiekem niet wat we de hele dag door doen? Een mening hebben over anderen? Dit soort programma’s faciliteren dat eigenlijk: we vinden de hele tijd iets van wat de mensen in het programma doen. En hebben het daar dan weer met anderen over.

Heel Holland bakt doet terugverlangen naar vroeger

Zowel Boer zoekt vrouw als Heel Holland Bakt zijn programma’s waar het weer even om andere dingen draait dan om stress, werk, geld. Het gaat meer over basisdingen als liefde. En het is ook gewoon allemaal zo simpel. Het boerenleven is zakelijk behoorlijk uitdagend en ingewikkeld maar in het programma zien we nuchtere boeren die bij de koffie een Jan Hageltje nemen of leuke mannen en vrouwen die vier uur met een taart bezig zijn. Waar zie je dat nog? In onze gejaagde wereld? Ik denk dat we dat stiekem ook heerlijk vinden.

Kijk jij naar Heel Holland Bakt of Boer zoekt vrouw? Waarom denk jij dat we het zo massaal bekijken?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
23 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief