Wachten

Ons hele leven hangt van 'wachten' aan elkaar. Het begint al direct bij de geboorte... de baby wacht op het moment dat de navelstreng wordt doorgeknipt. Het leven kan beginnen.

Wachten maakt onzeker, is tijdrovend, zenuwslopend, angstig, leuk, spannend: wachten is…. ja wat is wachten eigenlijk en waar wacht je op?

Waar wacht je op?

De helft van ons leven brengen we wachtend door, zo voelt het voor mij tenminste. Afgelopen week heb ik heel veel tijd wachtend doorgebracht: in de wachtkamer van de huisarts, bij de oogarts, op een telefoontje, in de rij bij de kassa, in de file, bij de koffieautomaat op mijn werk, voor het rode verkeerslicht, voor de pont, de brug, tijdens een telefoongesprek met de service helpdesk, op de bus, op dé ware (J),  op de waterkoker, op een antwoord, op een brief, op een uitslag van een onderzoek,  op de aardappels die koken, op… en ongetwijfeld vergeet ik nog een aantal zaken.

Sommige soorten wachten doe je zonder dat je echt beseft dat je wacht. Er zijn echter ook wachtmomenten die tergend, zenuwslopend en soms angstig zijn. Hoe breng je die door? Wachtmomenten kunnen ook leuk zijn. En er kunnen ook wachters zijn op jou (ons). Hoe ga je daarmee om?

Ik heb mijzelf aangeleerd om, op de momenten dat ik weer eens moest wachten en daardoor geïrriteerd raakte -terecht of onterecht- mijn gedachten te dwingen een andere kant op te gaan. Ik probeer dan in gedachten een lied zingen. Dat lukt niet altijd even goed, maar het zorgt er wel voor dat ik niet meer focus op mijn angst of irritatie, waardoor de tijd wat sneller gaat.

Vergeet niet te leven

Soms realiseer ik me ineens dat ik niet moet vergeten te leven! Anders ben ik alleen maar aan het wachten op wat wellicht nooit komt.

Waar wacht jij op? Op een nieuwe morgen, een nieuwe wereld zoals in het lied ‘Stil maar, wacht maar alles wordt nieuw’.  Daar kijk ik ook naar uit en ondertussen? Ondertussen probeer ik te leven en tijdens alle wachtmomenten een gesprekje aan te gaan, te glimlachen, een helpende hand te bieden of dit lied te zingen van de nieuwe hemel en aarde: dáár wacht ik op.

Fotografie: Hartwig HKD (flickr.com)

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars