MENUMENU

Want Hij gelooft in mij

Niet het braafste jongetje van de klas

Afgelopen zondag hoorde ik een preek over Petrus. Petrus die een kort lontje had, impulsief was, een haantje de voorste, zijn hart op de tong. Een man die, had hij in deze tijd geleefd, misschien als kind wel een labeltje gekregen had. Niet het braafste jongetje van de klas. En ook als volwassen man niet het schoolvoorbeeld van een keurige meneer. Toch werd Petrus door Jezus de rots genoemd waarop hij zijn kerk zou bouwen.

Een tweede kans

Toen Jezus gevangen genomen was, ontkende Petrus drie keer dat hij Jezus kende, hoorde een haan kraaien zoals Jezus had voorspeld en schaamde zich. Hij had het allemaal zo goed bedoeld, maar het kwam heel anders over. Maar Jezus had vertrouwen in Petrus en hij gaf hem de kans om het goed te maken. Nadat Jezus uit de dood opstond gaf hij Petrus drie keer de kans om te getuigen van hoeveel hij van Jezus hield. En daarmee kreeg Petrus een schone lei en kon hij de leider worden die Jezus altijd in hem gezien had.

Geloof en vertrouwen

Jezus had vertrouwen in Petrus, in zijn krachtige persoonlijkheid, in zijn leiderschapskwaliteiten, in zijn gepassioneerde hart en in zijn grote trouw. Toen de spreker hier zondag over vertelde, kwam de bekende quote uit het lied van André Hazes in me op en werd deze zin in de hij-vorm de samenvatting van de relatie van Jezus en Petrus: ‘Want hij gelooft in mij, hij ziet toekomst in ons allebei.’ Hij, Jezus, geloofde in Petrus en Hij zag toekomst in hun relatie. Hij zag wat daar allemaal voor goeds uit voort zou komen.

Iedereen de hoofdrol

Jezus gelooft in mensen waar wij misschien niet direct geloof in hebben, waar we als mensen maar weinig mee op hebben, of lage verwachtingen van hebben. Hij heeft geloof in hen en ziet toekomst in hen. Hij ziet toekomst in hun relatie met hem. Jezus heeft voor iedereen een unieke rol geschreven in zijn plan. En niemand wordt afgedaan met een bijrolletje, als levend decorstuk, zonder tekst. Voor iedereen is een hoofdrol weggelegd, in zijn buurt, op zijn werk of school, in het leven van een ander mens. Laten we het geloven, over onszelf en over de ander. Want Jezus gelooft in jou en in mij, hij ziet toekomst in ons allebei!

 

Want Hij gelooft in mij

Een reactie op “Want Hij gelooft in mij
 1. kleeblatt schreef:

  Hallo Geesje, dat is weer heel mooi geschreven ik heb goed over de tekst na gedacht, zal het zeker nog een paar maal lezen.Groetjes van Maria.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
23 april 2018
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars