Wat als de vakantie tegenvalt?

Aan het begin van onze vakantie bekeek ik nog de video hier op MijnKerk.nl met dezelfde titel. Ja, er kan van alles tegenzitten op je vakantie. Ziek worden, koffers kwijt raken, tegenvallende locatie, etc. etc. Beste tip is om het te accepteren en er wat van te maken. Het kan immers ook in de rest van het jaar gebeuren, dus helaas ook in de vakantie.

Dat valt wel mee

Het ging nog even door me heen: nou, dat zal bij ons wel meevallen. Inderdaad wel eens ziekte tijdens vakantie meegemaakt. Ook wel eens koffers kwijtgeraakt en als kind was ik al eens met mijn ouders in een voormalige stal beland. De ombouw tot ‘vakantiehuisje’ had niet gek veel tijd en geld gekost. Veel erger zou het niet kunnen.

Een eigen stacaravan

Een andere reden waarom ik dacht dat het wel mee zou vallen, was dat we naar ons eigen, vertrouwde plekje zouden gaan. Een stacaravan op een leuke camping in Drenthe. Hoewel we van plan zijn de caravan te verkopen, wegens tijdgebrek, wilden we er deze zomer nog even van genieten. Net zoals we de afgelopen jaren volop hadden gedaan. Vorig jaar waren we er nog elk weekend en elke schoolvakantie. De kinderen en ik zelfs de volledige zes weken van de zomervakantie. Succes gegarandeerd, toch?

Het liep anders

Het lukte dit jaar niet. We waren niet ziek (tenminste, niet lichamelijk), koffers waren gewoon mee en de locatie was nog steeds ons eigen gezellige plekje. De kinderen verveelden zich niet. Het recreatieteam was aanwezig, er was genoeg te doen en er waren ook al weer snel vriendjes en vriendinnetjes. En toch was het anders.

Verwerking

In mijn laatste blog voor onze vakantie, had ik het hier al geschreven dat mijn vader eind juli is overleden. Het verlies, het verdriet, de rouw. Ik dacht dat ik het wel kon verwerken op die vertrouwde vakantieplek, maar dat lukte niet. Ik was onrustig. De Drentse bossen, de plek waar ik normaal gesproken zoveel rust kan vinden, bleken nu niet de juiste plek te zijn. Ik bleef zoeken.

Mijn draai niet gevonden

Maar ik vond het niet in wandelingen of puzzelen en een boek lezen lukte al helemaal niet. En zoals het met moeders en kinderen gaat (tenminste, hier is dat zo), ontstaat er een wisselwerking. Ze namen dus mijn onrust over. Kortom, na anderhalve week zijn we naar huis vertrokken.

Regelmaat

Daar werd het al wat beter. In mijn eigen bed sliep ik toch lekkerder dan in de caravan (terwijl dat de afgelopen jaren nooit een probleem was) en iedereen werd weer wat rustiger. Maar sinds deze week, weet ik weer wat het beste werkt. Wat ik kwijt was, kwam ik de afgelopen week weer voor een deel tegen: mijn draai! Kinderen weer gewoon naar school en ik weer met de posttassen op de fiets door de wijk.

Vlindertje

Vandaag zag ik tijdens mijn postroute een wit vlindertje om me heen fladderen. Voor mijn zus en mij het symbool van blijvende verbondenheid met onze vader, omdat we die sinds de begrafenis steeds om ons heen zien. Het deed me even glimlachen. Ik mis hem, maar kan zijn dood veel beter verwerken als we allemaal in ons ‘gewone doen’ zijn.  

Deze keer viel de vakantie dus tegen. Het waren de omstandigheden. Inmiddels heb ik het geaccepteerd en volgend jaar proberen we er gewoon weer wat moois van te maken.

 

P.S.: iemand nog belang bij een leuke, gezellige stacaravan?

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
7 september 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief