Levensvraag: Wat als je alles leuk vindt?

Deze week beantwoordt Wilma Wolswinkel de vraag: “Wat als je alles leuk vindt”? In het filmpje vertelt Wilma eerlijk dat ze zelf heel veel dingen leuk vindt: wielrennen, musea bezoeken, studie, werk. En toen ze werd gevraagd voor deze vlog, zei ze natuurlijk gelijk ja, want ook dat leek haar heel leuk.

 


Wilma ervaart steeds vaker dat dingen die op zichzelf heel leuk zijn, bijelkaar helemaal niet zo leuk zijn: “Leuke studieopdrachten zijn een race tegen de klok. En als ik een goed boek aan het leven ben, voel ik me schuldig dat ik me niet met meer nuttige zaken bezig hou. Ik weet wel, dat ik prioriteiten moet stellen. Maar hoe doe je dat?”

Schenk aandacht aan alles wat waar is

Ze vervolgt: “In de Bijbel staat een brief van Paulus. Hij schrijft: Broeders en zusters, schenk aandacht aan alles wat waar is. De waarheid die ik in de Bijbel steeds tegenkom, is dat ik als mens gemaakt ben om in verbondenheid te leven met God en de mensen om mij heen. Dan wordt het past echt leuk. Ik bid daarom steeds vaker: God, U heeft mij gemaakt. U kent mij door en door. U weet wat ik nodig heb. Laat mij dat zien. En dan vertrouw ik er op dat Hij dat doet. Dat Hij mij de juiste richting wijst.”

Wilma werkt als Program Officer bij Kerk in Actie. 

One comment on “Levensvraag: Wat als je alles leuk vindt?
  1. Avatar Frits schreef:

    Ik geloof ook in dit gebed, dat God ons wil leiden door zijn Heilige Geest op de weg die me mogen gaan

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 december 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief