Wat ben ik rijk…

Anja zag vandaag een commercial voorbij komen op facebook en wat voelde zij zich toen weer rijk en dankbaar. Anja wil het graag met jullie delen, want zij begrijpt wel dat zo’n “tranen-trekkende” commercial wat doet en soms heel veel doet met mensen. Zeker in deze tijd. En dat is ook de trigger bij haar dat maakt dat zij er ook verschrikkelijk kregelig van wordt. Door zo’n filmpje dwing je mensen weer in een hokje. Niet alleen die oude vader, nee óok de kinderen en kleinkinderen worden neergezet op voorhand: jullie kijken te weinig om naar vader/opa.

Dubbele gevoelens

Juist vandaag kwam het ter sprake op mijn werk en wat was ik blij te horen dat er nog meer mensen dezelfde ‘dubbele” gevoelens hadden. Als single, als weduwe, weduwnaar, gescheiden of welk alleenstaand mens word je in de decembermaand –of je wilt of niet- de “zielige” en “eenzame” hoek ingeduwd. De andere 11 maanden? Die kunnen juist moeilijker zijn, wat dacht je van de 3e zondag in oktober of de 4e zaterdag in mei? Mijn voorstel is tweeërlei: Voor de reclame industrie een oproep: maak ook zo’n soort advertentie eind januari of met Pinksteren.

En aan alle andere die dit bekeken hebben en wellicht met een brok in de keel zaten, ga eens opnoemen bij jezelf wat jij allemaal hebt aan zegeningen.

Ik deed dat bij mijzelf en besefte hoe rijk ik ben met een grote familie, vrienden en familie, leuke collega’s, buren enz. Loopt alles dan op rolletjes bij mij? Nou, nee absoluut niet… deze week nog bonje gehad met iemand, mijn oorontsteking is nog steeds niet over, mijn verkoudheid ook niet en daardoor weer een dag duizelig geweest, mijn longen piepen en kraken en energiepeil is heel laag.

En toch, en tóch: als mensen aan mij vragen hoe het met mij gaat geef ik als antwoord:

Ongezond maar gelukkig!

Want God geeft me zoveel lieve mensen om mij heen dat ik steeds weer besef hoe gelukkig ik ben want ik zie en spreek al mijn geliefden nu al. Het hele jaar door. En dát is mijn oproep aan iedereen die dit leest: Doe niet als de commercial maar doe als ….God en kijk het hele jaar om je heen en probeer elke dag – hoe klein ook – blij te zijn met de goede en leuke dingen en knik eens vriendelijk naar iedereen die je tegen komt. Ik heb ervaren dat een simpel: “hoi” of “dag” een heel positief effect heeft op de ander maar ook op mijzelf.

Óf … als we dan persé mensen in een hokje willen plaatsen: Laat ze dan eens in dat zogenaamde ‘zielige’ hoekje zitten in de december maand en haal ze er de andere 11 maanden uit en ga dan op bezoek, nodig ze uit of …stuur een kaartje. Volgens mij zit er ook iets in van –onbewust wellicht- kijk ons eens goed doen t.o.v. de ander…

One comment on “Wat ben ik rijk…
  1. Avatar Philinda schreef:

    Wowza, problem solved like it never hapednep.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
9 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief