Wat ben je mooi!

Deze week zag ik een filmpje waarin mensen gefilmd werden terwijl ze te horen kregen dat de cameravrouw ze mooi vond. En ik deed een bijzondere ontdekking…

Ik heb al eerder geschreven over mooi zijn, of naar een ander kijken en die mooi vinden. Maar in dat filmpje op Facebook zag ik het: mensen worden nog mooier als je zegt dat je ze mooi vindt.

Compliment

De boodschap dat ze mooi gevonden werden zag je doordringen op de gezichten, ogen gingen stralen, mondhoeken krulden in verlegen of juist gulle glimlachen. Het was prachtig om te zien. Natuurlijk worden we niet echt mooier, esthetisch gezien, van een complimentje, maar misschien worden we wel mooier van dat compliment, omdat we het zelf meer gaan geloven.

Geloven

Stel nou dat het echt zo is, dat we mooier worden doordat we gaan geloven dat we mooi zijn, zouden we dan ook creatiever worden of slimmer of muzikaler of handiger of dapperder, omdat we er zelf in gaan geloven? Als anderen onze talenten zien en ons daarin bemoedigen gaan we er dan meer in geloven en ons daarnaar gedragen?
Mooier worden doordat je erin gelooft DEF

Uniek

Als er iemand is die talenten ziet in ieder mens en ons daarin wil bemoedigen, is het volgens mij God wel. Hij heeft ons gemaakt en ons al die talenten en schoonheden gegeven. Aan ons allemaal iets eigens, iets persoonlijks, iets unieks.
Gods bemoediging zijn geen hoorbare complimentjes of briefjes uit de hemel, maar ik zie ze terug in het schijnbare toeval van het juiste woord op het juiste moment, een paar woorden die ik lees in een boek of een regel in een lied op de radio. Ik zie er Gods hand in en het bemoedigt me.

Bemoedigen

Als we nou eens Gods bril op zetten, met zijn ogen gaan kijken en elkaar gaan complimenteren met al die talenten, die mogelijkheden die we dan in elkaar zien. En als iedereen dat ook gaat geloven over zichzelf, dan kunnen we echt iets veranderen in hoe we naar onszelf kijken en naar elkaar. Het is iets kleins misschien, maar toch.
Vorige week gaf ik de spreuk ‘December is sending love around the world, spreading your light’, dat kunnen we handen en voeten geven – en niet alleen in december gelukkig – door elkaar te bemoedigen.
Wie ga jij vandaag nog zien en wat is er helemaal eigen mooi aan diegene? In gedrag, talenten of uiterlijk? Send the love and spread that light…

2 comments on “Wat ben je mooi!
 1. Avatar Anne (Cirkel der Natuur) schreef:

  Voor een deel is het waar,
  mooi zijn is niet het uiterlijk
  het kan alleen maar van binnenuit komen
  of iemand mooi ís kun je zien in de ogen.
  Een compliment zal daar zeker kunnen aan bijdragen.

 2. Avatar marina schreef:

  iedereen heeft mooie kanten en minder mooie, het is maar net welke je naar boven laat halen of haalt

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
13 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief