MENUMENU

Wat geef je je kind mee als hij uit huis gaat?

Komende dinsdag is het zover. Dan brengen we onze zoon van veertien naar een zorgboerderij waar hij voorlopig zal gaan wonen. Een grote, moeilijke stap, maar we zijn er ook allemaal aan toe.  

Van de zorgboerderij krijgen we een lijstje met spullen die mee moeten. Praktische zaken die noodzakelijk zijn. Daarnaast konden we een laptop van iemand overnemen, zodat hij daar ook nog af en toe kan gamen. Maar ik wil hem nog meer meegeven. Iets tastbaars zodat hij weet dat we bij hem zijn. Iets waardoor hij dagelijks kan zien dat hij niet alleen is. Zodat hij elk moment van de dag weet dat er van hem wordt gehouden.

Even overleggen dan maar

We hebben het even samen overlegd. Want ik kan natuurlijk zelf wel wat gaan bedenken, maar als een autistische puberzoon dat dan niets vindt, schiet het zijn doel voorbij. Ik dacht natuurlijk in eerste instantie aan een mooie foto van mij (niets zo charmant als een foto van je moeder aan de wand), maar heb dat maar niet voorgesteld.

Lichtje

Ik stelde voor om hem een lichtje mee te geven. “Maham, ik heb daar ook gewoon licht hoor!”, zei hij grijnzend. Maar toen ik het verder uitlegde, vond hij het een goed idee. Een lichtje dat hij altijd aan kan doen als het even nodig is. Een lichtje dat hoort bij het liedje dat ik altijd voor hem zong voor het slapen gaan. En dat hij nu in gedachten kan horen als het even nodig is:

Je hoeft niet bang te zijn

Al gaat de storm tekeer

Leg maar gewoon je hand

In die van onze Heer

Je hoeft niet bang te zijn

Als oorlog komt of  pijn

De Heer zal als een muur

Rondom je leven zijn

Je hoeft niet bang te zijn

Al gaan de lichten uit

God is er en Hij blijft

Als jij je ogen sluit.

 

2 reacties op “Wat geef je je kind mee als hij uit huis gaat?
 1. Christien Bethlehem schreef:

  Super en mooi geschreven

 2. Anita schreef:

  Moet er toch een klein beetje van huilen.. zo mooi geschreven. Hoe lastig deze stap te zetten maar hoe bewust gemaakt! Goede tijd allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
9 maart 2019
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars