Wat is jouw levensmotto?

Toen we op Facebook een post maakten met een Afrikaanse zegenwens kregen we ontzettend veel likes. Blijkbaar raakte die quote iets essentieels.

Ik bid dat je Heer je zegent,
dat Hij je voeten laat dansen

en je armen sterk maakt.
Ik bid dat Hij je hart met tederheid vult
en je ogen met pretlichtjes.

Wat is het dat deze quote zo aanspreekt? Zijn het de pretlichtjes, het dansen of het feit dat de zegen uit Afrika komt? We hadden van tevoren niet kunnen denken dat deze wens zo´n enorm bereik zou hebben op social media. We plaatsen wel vaker quotes, maar deze hebben nooit eerder zo´n groot bereik gehad.

Mijn levensmotto 

Laatst werd er voor een introductieboekje aan mij gevraagd: Wat is je levensmotto? Ik vind dat lastig, want het verschilt soms per dag, afhankelijk van hoe ik me voel en wat er speelt in mijn leven. Uiteindelijk leverde ik een deel uit een liedje van Elly Nieman aan:

“Geef wat je geven kan, leef wat je leven kan, wees maar gewoon wie je bent”.

Ik denk dat deze tekst opgaat voor elke dag van mijn leven.

Levenshouding

Het bijzondere is dat een andere collega gelijk reageerde: “Die tekst heb ik in mijn Whatsapp-afbeelding”. Dat vond ik leuk om te horen. Het liedje voelt als een soort levenshouding. Het helpt me te accepteren dat dingen gaan zoals ze gaan en dat iedereen een talent heeft. Bovendien komt de verbinding met anderen en met God heel erg naar voren in dit liedje. Dat spreekt me heel erg aan.

Wat is jouw levensmotto?

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
25 september 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief