Wat is Pinksterfeest?

Wat zijn er veel christelijke feestdagen. Best moeilijk om die allemaal uit elkaar te houden. Daarom heb ik ze allemaal eens op een rijtje gezet. Je ziet meteen hoe mooi rond de cirkel is!

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus. Hij kwam naar de aarde om mens te worden.
Op Goede Vrijdag werd het doel duidelijk waarom hij op aarde kwam, namelijk om aan het kruis te sterven voor onze zonden.
Gelukkig bleef hij niet in het graf, want op de derde dag (Paasfeest) stond hij op uit de dood.
Op Hemelvaartsdag ging hij terug naar zijn vader in de hemel.
En nu is het Pinksteren. Hij liet ons niet alleen, ook al ging hij weer terug naar de hemel. Nee, tien dagen na zijn hemelvaart gaf hij ons zijn geest. De heilige geest is en blijft bij ons. Heel dichtbij, in ons leven, in ons hart. Om ons aan te moedigen om vol te houden en ons te troosten totdat hij nog eenmaal zal terugkomen. Dat is Pinksteren! Zo trouw is God! En daarmee is de cirkel rond.

Pinksterfeest,
feest van de Geest
die koude harten verovert
in vuur en vlam omtovert