MENUMENU

Wat moet ik nu weer aan?

Versleten zomerkleren

Ja hoor! Het is een hele week echt zomer. Stralend wordt op het nieuws dit weerbericht verteld. Prachtig nieuws, maar wat moet ik aan op mijn werk?

In gedachten loop ik door mijn kledingkast. Wat kan ik met goed fatsoen nog dragen? De t-shirts zijn inmiddels zo vaak in de wasmachine geweest, dat ze er vaal uitzien. En ja, ik heb wel korte broeken, maar dat wil ik anderen niet aandoen, behalve als ik vakantie heb.

 

Versleten zomer

Ik draai de stapel broeken nog een keer om. Gelukkig ontdek ik nog een witte broek. Was ik die vergeten? Als ik de broek uit de kast haal, ontdek ik waarom ik hem onderop de stapel had gelegd. Er zit een akelige vlek op, die ik er na heel wat pogingen niet uit kon krijgen.

Dan maar iets dragen dat wat minder zomers is en mijn lange, echt veel te warme broek combineren met een vrolijk open schoentje. Gelukkig heb ik een aantal exemplaren. Nader bekeken lijken ze allemaal even versleten als voor mij de zomer voelt.

Nog een geluk, dat andere mensen niet voortdurend naar je voeten kijken, dus dat gebrek kan ik nog wel wat verdoezelen.

 

Gedoe

‘Wat zou het toch een hoop schelen als dit soort uiterlijkheden niet zo belangrijk waren’, denk ik, terwijl ik nog een keer de hangers in mijn kledingkast opzij schuif in de hoop iets te vinden, dat ik niet eerder gezien had.

Inderdaad zou het een hoop schelen, zonder al dat gedoe over kleding… Jezus maakte zijn leerlingen het een stuk gemakkelijker toen hij ze op pad stuurde om hun werk te doen. Neem geen extra kleren mee en geen schoenen… zegt hij.

Zo kan het dus ook! Voor de laatste keer kijk in mijn kast en ontdek een gestreken blouse, een te warme broek en bijna versleten zomerschoentje. In Gods nieuwe wereld heb ik dit allemaal niet nodig, maar nu wel nog even op deze zomerse dag in de herfst.

 

O ja, wat ik nog vragen wil: Hoe belangrijk zijn kleren voor jou?

Een reactie op “Wat moet ik nu weer aan?
 1. mar schreef:

  Ik heb dit weekend een feestje en dat is dan eens een leuke gelegenheid er eens feestelijk uit te zien maar voor de rest doe ik daar niet zoveel aan, ben meer bezig met sport voor de gezondheid en goed in je vel zitten.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 september 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars