Wat moet ik nu weer aan?

Versleten zomerkleren

Ja hoor! Het is een hele week echt zomer. Stralend wordt op het nieuws dit weerbericht verteld. Prachtig nieuws, maar wat moet ik aan op mijn werk?

In gedachten loop ik door mijn kledingkast. Wat kan ik met goed fatsoen nog dragen? De t-shirts zijn inmiddels zo vaak in de wasmachine geweest, dat ze er vaal uitzien. En ja, ik heb wel korte broeken, maar dat wil ik anderen niet aandoen, behalve als ik vakantie heb.

 

Versleten zomer

Ik draai de stapel broeken nog een keer om. Gelukkig ontdek ik nog een witte broek. Was ik die vergeten? Als ik de broek uit de kast haal, ontdek ik waarom ik hem onderop de stapel had gelegd. Er zit een akelige vlek op, die ik er na heel wat pogingen niet uit kon krijgen.

Dan maar iets dragen dat wat minder zomers is en mijn lange, echt veel te warme broek combineren met een vrolijk open schoentje. Gelukkig heb ik een aantal exemplaren. Nader bekeken lijken ze allemaal even versleten als voor mij de zomer voelt.

Nog een geluk, dat andere mensen niet voortdurend naar je voeten kijken, dus dat gebrek kan ik nog wel wat verdoezelen.

 

Gedoe

‘Wat zou het toch een hoop schelen als dit soort uiterlijkheden niet zo belangrijk waren’, denk ik, terwijl ik nog een keer de hangers in mijn kledingkast opzij schuif in de hoop iets te vinden, dat ik niet eerder gezien had.

Inderdaad zou het een hoop schelen, zonder al dat gedoe over kleding… Jezus maakte zijn leerlingen het een stuk gemakkelijker toen hij ze op pad stuurde om hun werk te doen. Neem geen extra kleren mee en geen schoenen… zegt hij.

Zo kan het dus ook! Voor de laatste keer kijk in mijn kast en ontdek een gestreken blouse, een te warme broek en bijna versleten zomerschoentje. In Gods nieuwe wereld heb ik dit allemaal niet nodig, maar nu wel nog even op deze zomerse dag in de herfst.

 

O ja, wat ik nog vragen wil: Hoe belangrijk zijn kleren voor jou?

One comment on “Wat moet ik nu weer aan?
  1. Avatar mar schreef:

    Ik heb dit weekend een feestje en dat is dan eens een leuke gelegenheid er eens feestelijk uit te zien maar voor de rest doe ik daar niet zoveel aan, ben meer bezig met sport voor de gezondheid en goed in je vel zitten.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
16 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief