Wat was jouw #Godmoment?

Een bijzondere ontmoeting. Een prachtige zonsondergang. Een inspirerend lied. Zomaar drie voorbeelden van dingen die een ‘Godmoment’ kunnen zijn…

Godmoment, een moment waarop je God ervaart. Als je willekeurige Nederlanders vraagt of ze wel eens iets van God meegemaakt hebben, zullen velen daar geen concreet antwoord op kunnen geven. Want iets meemaken van God, dat klinkt hoogdravend, exclusief en niet als iets wat je zomaar overkomt.

Dichterbij

Maar als je verder denkt en een Godmoment omschrijft als een moment waarop je iets goeds, iets moois, iets bijzonders meemaakte, dan komt het een stuk dichterbij. In de Bijbel staat: ‘Al het goede dat wij krijgen, elk volmaakt geschenk, komt van God.’(Jakobus 1:17) Alles wat goed is, krijgen we van God en kan zodoende voor iemand een Godmoment zijn.

Genieten

De meeste van die ‘Godmoments’ overvallen ons, ze zijn er ineens en ze zijn soms ook zo weer weg. Maar je kan ze ook opzoeken. Op een mooie herfstdag in het bos gaan wandelen, met een kopje thee in de zon gaan zitten of je lievelings-cd opzetten. Het zijn momentjes waarop je bewust wilt genieten en waarin God juist met ons mee wil genieten.

Delen

Met onze tienergroep bespraken we waarom het goed is om over Godmoments na te denken. Door je deze goede en volmaakte momenten te herinneren, ontdek je dat God misschien wel meer aanwezig is in je leven dan je denkt. Eén van onze tieners verwoordde het zo: ‘Iedereen heeft deze momenten van God, zelfs als hij het zelf niet door heeft.’ God geeft ons iedere dag prachtige kadootjes, ingepakt in de natuur, in kunst en muziek, in de mensen om ons heen. Kleine kadootjes, gewoon omdat hij van ons houdt. De kunst is om ze te zien, om het te onthouden.

Godmoment

Zet ze online of in een berichtje naar een vriend, maak er een foto van en schrijf het erbij: #Godmoment! Laten we ze met elkaar delen! In de afbeelding zie je kleine Godmoments van mij, natuurplaatjes waarbij ik in totale verwondering de schepping bekeek, de grandeur van een oude kerk, de ark van Noach, waarop ik kon zien hoe ingenieus en precies Gods plannen waren, mijn mok met thee in de zon, een enorm inspirerende cd. Ik ben benieuwd naar jullie #Godmoment!

#Godmoment is ook een initiatief van stichting Young & Holy: www.godmoment.nl

3 comments on “Wat was jouw #Godmoment?
 1. Avatar tineke ebing schreef:

  Nu ik dit lees, realiseer ik mij, hoe vaak ik eigenlijk wel zo’n Godmoment
  meemaak. En dat is fijn om te kunnen constateren. Hoe bewust ben je eigenlijk van
  zo’n moment, het overkomt je en daar ben je dankbaar voor in mijn geval. En je gaat
  gewoon weer verder met leven. Het moment dat ik Gods nabijheid mocht ervaren
  was toen ik een paar jaar geleden na een afwijzing op vrijwilligerswerkgebied , van
  verschillende mensen Liefde en begrip mocht ontvangen .
  Een grote sterke arm van een lieve man mocht voelen die me meenam naar buiten
  en daar gewoon even troostend toesprak en begrip en medeleven toonde.
  En toen ik net naar de foto keek die de ochtend erna is genomen , verwonderde ik
  me weer over het blije gezicht wat ik zie op de foto. Het heeft me gesterkt in de wetenschap
  dat je het niet iedereen naar de zin kan maken en dat dat ook oké is. Accepteren en loslaten
  hoe mooi is dat?

  • Geesje Geesje schreef:

   Hoi Tineke, bedankt voor je mooie reactie. Soms zijn mensen echt een Godmoment voor je. Bijzonder dat je ook op de foto terug kan zien welk geluk je ervaren had. Ik wens je nog heel veel van dit soort momentjes toe!

 2. Avatar kleeblatt schreef:

  Wij hadden vandaag weer zo een godsmoment, we hebben de laurentius Kirche in Müden an der Örtze bezoekt dat is een hele mooie kleine kerk in een prachtig dorpje je voelt gelijk rust en vrede als je binnen bent.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
4 oktober 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief