MENUMENU

Wat was jouw #Godmoment?

Een bijzondere ontmoeting. Een prachtige zonsondergang. Een inspirerend lied. Zomaar drie voorbeelden van dingen die een ‘Godmoment’ kunnen zijn…

Godmoment, een moment waarop je God ervaart. Als je willekeurige Nederlanders vraagt of ze wel eens iets van God meegemaakt hebben, zullen velen daar geen concreet antwoord op kunnen geven. Want iets meemaken van God, dat klinkt hoogdravend, exclusief en niet als iets wat je zomaar overkomt.

Dichterbij

Maar als je verder denkt en een Godmoment omschrijft als een moment waarop je iets goeds, iets moois, iets bijzonders meemaakte, dan komt het een stuk dichterbij. In de Bijbel staat: ‘Al het goede dat wij krijgen, elk volmaakt geschenk, komt van God.’(Jakobus 1:17) Alles wat goed is, krijgen we van God en kan zodoende voor iemand een Godmoment zijn.

Genieten

De meeste van die ‘Godmoments’ overvallen ons, ze zijn er ineens en ze zijn soms ook zo weer weg. Maar je kan ze ook opzoeken. Op een mooie herfstdag in het bos gaan wandelen, met een kopje thee in de zon gaan zitten of je lievelings-cd opzetten. Het zijn momentjes waarop je bewust wilt genieten en waarin God juist met ons mee wil genieten.

Delen

Met onze tienergroep bespraken we waarom het goed is om over Godmoments na te denken. Door je deze goede en volmaakte momenten te herinneren, ontdek je dat God misschien wel meer aanwezig is in je leven dan je denkt. Eén van onze tieners verwoordde het zo: ‘Iedereen heeft deze momenten van God, zelfs als hij het zelf niet door heeft.’ God geeft ons iedere dag prachtige kadootjes, ingepakt in de natuur, in kunst en muziek, in de mensen om ons heen. Kleine kadootjes, gewoon omdat hij van ons houdt. De kunst is om ze te zien, om het te onthouden.

Godmoment

Zet ze online of in een berichtje naar een vriend, maak er een foto van en schrijf het erbij: #Godmoment! Laten we ze met elkaar delen! In de afbeelding zie je kleine Godmoments van mij, natuurplaatjes waarbij ik in totale verwondering de schepping bekeek, de grandeur van een oude kerk, de ark van Noach, waarop ik kon zien hoe ingenieus en precies Gods plannen waren, mijn mok met thee in de zon, een enorm inspirerende cd. Ik ben benieuwd naar jullie #Godmoment!

#Godmoment is ook een initiatief van stichting Young & Holy: www.godmoment.nl

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars