Wat zou je doen met 50 miljoen?

Het dorp waar Jacqueline woont is in rep en roer: de hoofdprijs van de postcodeloterij is er gevallen! Wat zou jij doen met 50 miljoen?

Het hele dorp is in rep en roer!

Op nieuwjaarsdag was mijn dorp in rep en roer. De telefoon stond roodgloeiend. Niet om elkaar een goed nieuwjaar te wensen, nee de postcodeloterij ging bij ons vallen!

Eerst denk je, ach dat is weer zo’n gerucht dat door één of andere lolbroek verspreid is. Maar dan verschijnt ineens een facebookbericht op de officiële facebookpagina van de gemeente.  Er zou bij hen geïnformeerd zijn of de helikopter met Gaston in het weiland zou kunnen landen.  Zou het dan toch?

Wat nou als…?

Tsja, 49,9 miljoen winnen, da’s niet niks?! Je zag toch zo langzamerhand de dollartekens op de gezichten verschijnen van de mensen. Wat nou als ik geen lot heb gekocht en de prijs valt bij ons in de straat? Dan zou ik mezelf wel voor het hoofd slaan, zeiden ze hier tegen elkaar.  Wat volgde was een complete run op de loten van de postcodeloterij: 8000 extra loten zijn verkocht a 12 euro vijftig.  Wat, ja wat nou als het toch eens waar zou zijn?

Goedenaaaaaaaaavond!

Op nieuwjaarsavond zaten we gespannen  met elkaar voor de buis. Die meneer met dat kale hoofd van de postcodeloterij lijkt wel op pappa! zegt mijn jongste nichtje. Voor de gein belt mijn broer aan bij zijn eigen voordeur en staat voor de deur met een bos bloemen. Goedenaaaaaavond! zegt hij met de stem van Gaston.  M’n middelste nichtje houdt het niet meer.  Net als de overige buurtbewoners gaat zij op de plek in het weiland staan kijken of de helikopter al komt.

Wat zou jij doen met een miljoen?

Een leuke discussie volgt. Ik ga ervan op vakantie zegt de oudste. Nee, ik geef ook wat aan het goede doel hoor, zegt opa. Ik geef het aan arme mensen, zegt de jongste. Ze is altijd de meest sociale geweest…  Jij krijgt ook wel wat hoor, zeggen ze tegen mij. Fijn! Zou ik misschien stoppen met werken? Ach, daarvoor heb ik het teveel naar m’n zin. Dan ga ik me maar vervelen. Zo fantaseren we verder.

En de winnaars zijn…

En inmiddels staat Gaston met zijn bloemen in een straat in Sittard. Weg prijs, weg droom. Ach,  hebben we niet met Kerst het grootste lot uit de loterij ontvangen?  Door de komst van het kind in de kribbe zijn we allemaal winnaars!

In ons dorp is de rust weergekeerd. Er zijn tenminste vele goede doelen gesteund deze avond.

 

foto: omroep Zeeland
One comment on “Wat zou je doen met 50 miljoen?
  1. Avatar Marina schreef:

    Ik heb meer gelezen dat er gevraagd was een helicopter te laten landen, het lijkt erop dat ze de mensen willen misleiden zodat ze allemaal nog loten gaan kopen op de valreep (wist niet dat dit kon) ik ken iemand die een keer gewonnen heeft, en dat kan ook heel wat stress veroorzaken,

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
5 januari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief