MENUMENU

Wat de toekomst brengen moge

Als zekerheden wegvallen is vertrouwen houden in de toekomst zo belangrijk. Maar wat vind ik het vaak moeilijk, ook als Christen. Maar gelukkig is daar dan soms die ene bijbeltekst of, voor mij, dat ene lied!

Nog 3 werkdagen. Dan zit het er noodgedwongen op, na precies 15,5 jaar bij de bibliotheek. Ik zal op zoek moeten naar iets anders. Natuurlijk is ieders toekomst onzeker, maar op momenten als deze, waarbij de onzekerheid zo concreet wordt, sta je er denk ik toch meer bij stil.

Steun halen uit het geloof

In de bijbel staat het zo vaak geschreven, in allerlei bewoordingen. In mijn woorden komt het er op neer dat we vertrouwen moeten op God, Hij zal voor ons zorgen, en alles komt goed. Maar wat vind ik dat meestal moeilijk! Nu ook. Maar ik probeer toch steun te halen uit het geloof. Wat me in meer of mindere mate lukt, o.a. met behulp van het lied ‘Wat de toekomst brengen moge’ (Lied 913 en Gezang 293 in het Liedboek voor de kerken uit 1973).

Moeilijker dan gedacht

Ik wilde hier nu gaan vertellen waarom dit lied mij zo aanspreekt. Maar dat is toch moeilijker dan ik dacht … De tekst drukt in ieder geval uit, hoe ik graag zou willen geloven/leven. Daarnaast vind ik de laatste 2 regels van het 1e couplet ook erg mooi aansluiten bij wat ik leerde bij de mindfulnestraining: ‘Leer mij slechts het heden dragen met een rustig kalme moed’. Je geen zorgen maken om de toekomst, je hebt genoeg aan het heden.

Ik lees in het lied ook de intentie om geen vragen te stellen bij wat er gebeurt, God niet te vragen ‘waarom?!’, maar erop te vertrouwen dat het zijn plan is en dat het dus goed is.

Strevend naar dat vertrouwen probeer ik naar mijn onbekende toekomst te kijken.

Als je geen liedboek hebt, en toch de tekst wilt lezen, kijk dan eens hier: http://home.online.nl/spielerei/teksten/liedboek/293.htm

Foto: Dino Olivier

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars